Steinbitfilet på nykål
600 g steinbitfilet
1 nykål
2 sjalottløk
1 ss smør
bacon
olje
salt og pepper
Skyll steinbitfileten i kaldt vann og tørk av med papir. Del steinbit fileten i passe stykker og krydre med pepper og fres på en stekepanne med olje i 1 min. på hver side. Forvarm ovnen på 150 g og legg fiskestykkene på rist over en langpanne i 15-20min. Skjær opp bacon i små biter og fres opp i en stekepanne.
Skjær nykålen i fine strimler. Varm litt olje i en kjele og fres løken til den blir blank. Tilsett kålen og sauter den (=steke uten å brune). Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
Beurre blanc med grapefrukt
2 grapefrukter
1 sjalottløk
2 dl hvitvin
1/2 dl kremfløte
150 g usaltet smør i terninger
sukker
salt & pepper
Skjær filetene ut av den ene grapefrukten og del de i to. Klem saften ut av resten av grapefrukten.
Fres løken i litt solsikkeolje til den blir blank. Tilsett vin og grapefruktjuice. Kok det ned til vesken nesten forsvinner. Tilsett fløten og kok opp. Ta kjelen av platen og sil ut løken. Rør inn det romtempererte smøret til at er smeltet og smak til med salt, pepper og sukker. Det er viktig at sausen ikke koker etter at smøret er tilsatt. Da skiller den seg.
Legg grapefruktfiletene i rett før servering.
Vinanbefaling; Audoin Marsannay 2006