Stekt skulder av lam
Oppskriften er beregnet for 4 personer
3 lammeskuldre
8 einebær
1 neve rosmarin
10 laurbærblader
10 hvitløk
1/2 sitron
1 dl vann
12 poteter
salt & pepper
Gni kjøtet godt med salt og pepper.
Vask potetene og kutt de i ca 6cm biter, legg de i en ildfast form. Hell over vann, sitronsaft og olivenolje sammen med hele, lett knuste, hvitløk. Legg kjøttet over potetene sammen medrosmarinen, dekk det hele med folie og sett i ovnen på 200° i 3 timer.
Ta ut formen og la det hele hvile. Sett det inn igjen etter 10 minutter uten folie øverst i ovnen og la stå i 5-8 minutter til.
stekt sjalottløk
10 sjalottløk
3 ss olivenolje
5 ss balsamicoeddik
2 ss honning
1 neve rosmarin
Ha olje og løken i en stekepanne på medium varme og rør løken jevnt i ca 5 minutter til de er gyldne hele veien rundt. Ha i balsamicoeddikk, vann og honning, fortsett å røre. Legg løken over i en ildfast form sammen med rosmarin og sett inn i ovnen på 200° i 10 minutter. Ta ut og la de hvile i 10 minutter før servering.
Anbefalt drikke:
Fontodi Chanti Classico 2007
Bøvelen Trippel øl fra Kinn
1 kommentar
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Dette så nydelig ut. Lam er noe av det beste.
Morsom blogg