Stekt torsk

800 g torskefilet
druekjerneolje
salt og pepper

Skyll og tørk fiskestykkene. Skjær 3 snitt i hvert fiskestykke. Krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, ha olje og smør i pannen og legg fisken med skinnsiden ned. Skru ned til middels varme. La fisken steke nesten helt igjennom, ca 10min. Snu fisken og la den steke ca 1 min til.

Tomatsaus
8-10 stk sjalottløk
druekjerneolje
3 store plommetomater
3 fedd hvitløk
3 ss sitronsaft
2 ss sukker
0,5 dl extra virgin olivenolje
1 neve frisk koriander
salt, nykvernet pepper

Forvarm ovnen til 200°. Skrell løken og legg den i en ildfast form sammen med druekjerneoljen. Bak den i ovnen i 30min med aluminiumsfolie over, så den ikke blir brent.

Rens og hakk tomat og hvitløk. Bland sammen med sironsaft, olivenolje, hakket koriander, sukker, salt og pepper. Kjør lett med en stavmikser. Etter at løken har vært i ovnen i ca 20 min, heller du tomatsaus blandingen over og lar det hele stå i 20min til.

Amandinepotetstappe
ca 12 amandine poteter
3 fedd hvitløk
smør
fløte
Kok potetene med skall på sammmen med skrelt og delt hvitløk til potetene nesten er gjennomkokt. La de dampe av seg, skrell potetene og ha i godt med smør og fløte (evnt lettmelk). Stapp ivei til du får en fin og jevn stappe.

Smørdamp gjerne gulrøtter og  til.

Drikkeforslag: Bürklin-Wolf Wachenheimer Böhling Edition P.C. 2008