Stuet kalvekjøtt med tagliatelle

Kalvegreier-0

Dette begynte som et toretters måltid med mye grisling på kjøkkenet. Den andre retten skulle bli rekesuppe. Innkokt på rekeskall, reker, vin etc. Det duftet godt og smakte bra underveis, men når den var ferdig var den beisk og uspiselig! Da ble heldigvis denne kalvekjøttretten redningen, med gode smaker og en veldig god vin til.

til 4 personer

800 g kalvekjøtt
2 sjalottløk
salt
smør
pepper
1 dl hvitvin
grønnsakskraft
oksekraft
1 dl kremfløte
estragon
1 sitron

Del kjøttet i passe store stykker. Brune kjøttet fordiktig på alle sider i litt olje på medium varme. Ta ut kjøttet og varm opp smøret (medium varme) til det er brunt. Ha i finkuttet sjalottløk og stek i noen minutter. Ha kjøttet tilbake i gryten og varm i noen minutter til mens du stadig vender kjøttet. Ha i hvitvin og la det koke inn noe. Ta pannen av platen fyll på gryten med grønnsakskraft, oksekraft, kremfløte og tre kvister estragon. Kjøttet skal akkurat være dekket av væsken. Rasp sitronskall over, ha på lokk og sett inn i en forvarmet ovn på 160° C i 1 time og 40 minutter.

Når kjøttet er ferdig kan du sile av kraften og koke den inn. Ha gjerne i litt maisenna for å få ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.

selskapserter (frosne)
tagliatelle
rørte tyttebær

Etter fjellturen sist helg hadde vi plukket bra med tyttebær som ble rørt i en liten kjele over medium varme med ca. 3 ss sukker. Tilfredstillende og veldig friskt og godt.
Jeg valgte å koke tagliatelle til, som var veldig godt, men det vil også fungere med kokte poteter eller potetmos til.
De frosne selskapsertene skal bare ligge i 5-6 minutter i kokt vann, før de er klar.

Ojai Pinot Noir 2012-1

Den svale frukten etterfulgt av lett fylde gjør denne Pinot Noiren fra Ojai til en perfekt følgesvenn til det saftige og møre kjøttet den lette kraften og de rørte søte/syrlige tyttebærene. Ikke bare var vinen perfekt til maten, men den drakk godt alene, uten mat også. En produsent å være oppmerksom på!

Ojai Pinot Noir 2013

Ojai Vineyard