Tomatsaus
2 hvitløksbåter
2 ss olivenolje
1 liten tørket chili, knust
2 ts tørket oregano
3 bokser italienske plommetomater (à 400g)
1 ss rødvinseddik
1 neve basilikum
grovhakket salt og nymalt pepper
2-3 ss xtra vergine olivenolje
Stek hvitløken forsiktig i olivenolje i en gryte. Ha i chili, oregano og tomater. Bland forsiktig, men ikke la det gå hull på tomatoene, for da kommer frøene ut og de vil gi sausen en litt bitter bismak. Hvis du lar tomatene være hele og lar blandingen koke langsomt, får du en deilig saus, full av sødme. Kok opp sausen og la den surre rolig i en time. Ha i rødvinseddik og rør så i sausen slik at du deler opp tomatene i sausen. Ha i frisk basilikum eller merian, smak til med salt og pepper og ha i 3ss av din aller beste extra vergine olivenolje.
Sausen kan fryses i porsjoner.