Tors Hammer Barleywine
Med sine 13,5% alkohol er dette er et helt spesielt og godt sterkøl. Det rare er at alkoholen ikke skjemmer bort ølopplevelsen, i stedet er den godt integrert og balansert. Den har en seigere konsistens enn annet øl jeg har smakt, med en mørk, søt og fylde av malt og modne epler og en fin syrlighet. Kraften i ølet minner litt om Dark Force fra Håndbryggeriet, men der hvor Dark Force best drikkes til bitter sjokolade eller alene, drikkes Tors Hammer best til mat. Lurer du på hvordan Umami smaker? Da er det bare å drikke dette ølet til en godt modnet blåskimmelost med noen dråper honning på. Det er simpelthen en stor opplevelse.
Tors Hammer brygges på stort sett samme måten som de andre ølsortene på Ægir, det vil si på malt, humle, gjær og vann. Det brukes 100% malt, ingen sukker, og kun stamvørteren blir brukt fra mesken, uten skylling av mesken i etterkant. Vanligvis vil man ha mest mulig vørter ut fra denne prosessen, men her vil man kun ha den tykkeste stamvørteren, for å oppnå en høyere prosent av maltsukker. Deretter kokes vørteren i mange timer for å oppnå mer konsentrasjon i ølet. Gjæringsprosessen kan ta minst ti dager før ølet er ferdig utgjæret.
Ølet drikker helt utmerket nå men kan på grunn av den høye alkoholstyrken, fint lagres og utvikle seg noen år.