Torsk i potetsuppe
I søken etter nye retter å lage finner jeg gjerne gode forslag fra uventet hold. Denne gangen fant jeg forslaget til torsk i potetsuppe i gratisbladet «Glad i Mat» som matkjeden ICA gir ut. Jeg gjorde bare noen få justeringer, resultatet ble en veldig enkel, veldig god og veldig sunn rett!
til 4 personer.
600 g torskefilet
100 g spinat
300 g mandelpotet
1 dl tørr hvitvin
7 dl fiskekraft
4 fedd hvitløk
100 g purre
1 dl fløte
1 løk
50 g smør
1 dl rømme
salt og pepper
Skyll, tørk og skjær fisken i passe store stykker. Skrell og kutt potetene i fire, finkutt løk, purre, hvitløk. Smelt smøret i en stor gryte, og ha i alt du nettopp har kuttet og fres det mens du rører det hele sammen. Hell i hvitvinen og la det koke inn noe. Ha i kraften og fløten, kok opp og la det småkoke til potetene er møre. Mos innholdet i gryten til fin purrè. Ha i rømmen og kok opp igjen, pepre og salte etter smak.
Legg fiskestykkene på et stekebrett med en klype salt over. Sett i ovnen på 200 grader i 8 minutter til fisken er gjennomstekt.
Varm en stekepanne med litt olivenolje, legg spinaten i og hiv noen klyper maldonsalt over. Spinaten skal stekes lett til den faller sammen.
Legg spinaten i bunnen av en suppeskål og hell suppen rundt den før du har torsken over. Salte lett og pynt med finkuttet vårløk, og servér.
Til den fyldige suppen var denne lette Montracheten en perfekt match! Pent eiket og fyldig men frisk vin, som ble drukket temperert til 8-9° grader. Jeg plukket denne opp på taxfreen på Gardermoen til 259.- kr, et meget godt kjøp. Neste gang du er ute og reiser anbefaler jeg at du tar med en eller to av Albert Bichot Chassagne-Montrachet 2011. Skal du derimot ikke ut og reise med det første men trenger en vin til denne retten er Lequin-Colin Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Vergers 2007 et godt valg.
3 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Denne suppen er suveren! Jeg serverte den som en liten hovedrett før en annen liten, kjøttbasert hovedrett, og det er det nærmeste jeg har kommet å se «fine gjester» slikke suppegryten! Jeg hadde ingen hvitvin tilgjengelig så brukte en syrlig eplejuice fra Ringi (James Grieve) og et par dråper hvit balsamicoeddik og sitron. Det funket fint som erstatning. Suppen ble kremet, rik og forførende og spinaten i midten med fisk på toppen gjorde retten på en måte letter og mer komplett. På toppen hadde jeg flatpersille som var forsiktig sprøet opp i varmluftsovn på ca 110 grader med litt olje på. Ga deilig crunch. Vi drakk en Chardonnay fra Donkey and Goat. Verdt å teste den også.
Så bra at retten falt i smak Annette:) Jeg skal prøve Chardonnayen til neste gang jeg lager den.
Da har du altså knekt koden for potetstappe/puré/suppe for meg.
:Spe ut med kraft fra det du skal ha ved siden av, og spar deg for masse smør og salt. Takk takk.
Vi hadde denne retten til hverdagsmiddag en onsdag. Det ble uten purre og hvitvin, men den ble meget godt mottatt her i heimen. Som min kone sa etter å ha smakt på potetpureen (jeg lagde puré, ikke suppe) : Damn those potatoes are good.