Torskeloin med blomkålpurè

Torskeloin-blomkaal2

Denne enkle og sunne forretten tar ikke lange tiden å lage. Gode råvarer og 1 1/2 times tid på kjøkkenet er alt som skal til. Å tilberede fisken og grønnsakene tar kortest tid, så begynn gjerne med sausen.

400 g torskeloin
grønne erter
brekkbønner
1 neve sukkererter

Tørk av torskeloinen med et tørkepapir og skjær i passe fine stykket. Legg stykkene på et stekebrett med stekepapir, og ha litt god olje over. Sett i ovnen på 150° i 10-12 min.

blomkålpurrè
1 blomkålhode
6 ts salt
5 dl melk
2 ss smør
pepper

Del blomkålen i biter og ha i sammen med melken og kokk opp til blomkålen er mør. Sil av melken, men ta vare på den. Legg blomkålen i en kjøkkenmaskin med smør og salt, tilsett melk og kjør til konsistensen på blomkålen er passe glatt. Smak til med pepper.

Smørdampe erter, brekkbønner og sukkererter i 4-5 minutter. Kjøl raskt i isvann i ett minutt, og ha en klatt smør over.

Sylvaner 2010_1ws

Rolly Gassmann Sylvaner 2010
Jeg trodde jeg hadde kjøpt opp alle av disse vinene, men siden jeg snart er tom for de, er det gledelig å se at de fremdeles er tilgjengelige på Vinmonopolet. Friskheten og fedmen i vinen gikk helt strålende til denne retten.