Torskeloin med blomkålpurè
Denne enkle og sunne forretten tar ikke lange tiden å lage. Gode råvarer og 1 1/2 times tid på kjøkkenet er alt som skal til. Å tilberede fisken og grønnsakene tar kortest tid, så begynn gjerne med sausen.
400 g torskeloin
grønne erter
brekkbønner
1 neve sukkererter
Tørk av torskeloinen med et tørkepapir og skjær i passe fine stykket. Legg stykkene på et stekebrett med stekepapir, og ha litt god olje over. Sett i ovnen på 150° i 10-12 min.
blomkålpurrè
1 blomkålhode
6 ts salt
5 dl melk
2 ss smør
pepper
Del blomkålen i biter og ha i sammen med melken og kokk opp til blomkålen er mør. Sil av melken, men ta vare på den. Legg blomkålen i en kjøkkenmaskin med smør og salt, tilsett melk og kjør til konsistensen på blomkålen er passe glatt. Smak til med pepper.
Smørdampe erter, brekkbønner og sukkererter i 4-5 minutter. Kjøl raskt i isvann i ett minutt, og ha en klatt smør over.
Rolly Gassmann Sylvaner 2010
Jeg trodde jeg hadde kjøpt opp alle av disse vinene, men siden jeg snart er tom for de, er det gledelig å se at de fremdeles er tilgjengelige på Vinmonopolet. Friskheten og fedmen i vinen gikk helt strålende til denne retten.