Trippel multe
Denne desserten er etter Geir Skeies oppskrift. Super deilig!
Multe- og marscaponemousse
400g multer
200 g sukker
75 g marscapone
1,5 dl fløte
2 plater gelantin
Lakka (multelikør)
Sitron
Kok multe og sukker i 5 min, kjøres med stavmikser og siles. Legg gelantinen i bløt i 10 min. Pisk fløte stiv og sett kald. Bland mascarpone inn i multesausen og ha den smeltede gelantinen i. Sett kald til passende konsistens, bland inn fløten og juster smaken med lakka og sitron. Fylles i runde former, fryses og tas ut av formene ved servering, serveres tint.
Basilikumgelè
1 bunt basilikum
3 dl vann
100 g sukker
3 gelantinplater
sitron
Legg gelatin i bløt i 10 min. Kok opp sukker og vann. Avkjøl og kjør sammen med basilikumen i blender til vesken blir knallgrønn. Sil og smak til med sitron. Hell i form og sett kaldt, kuttes i terninger ved servering.
Multeconsomme
200 g multer
75 g sukker
2 dl vann
Kok alt opp og kjør med stavmikser, sil og server avkjølt.
Drikkeforslag; Geil Bechtheimer Geyersberg Rieslaner Beerenauslese 2008