Urtetrekt indrefilet i rosmarinsjy
Trekt (kokt) indrefilet? Jeg var litt usikker på denne fremgansmåten til Brimi, men siden det nettopp var han som foreslo det, lot jeg det stå til. Resultatet ble en super saftig og mør stek. Med rosmarinsjy og Occhipintis Nero D`Avola til ble det et godt og harmonisk måltid.
til 4 personer
800 g indrefilet
2 gulrøtter
2 sellerirot
2 løk
1,5 dl kjøttkraft
1 ss timian
1 ss oregano
Ta bort senene og del indrefileten i tre deler. Grovkutt gulrot, selleri, løk og ha alt i en stor gryte sammen med kjøttkraften. Dryss over timian og oregano, kok opp. Skru varmen noe ned. Bind filetene opp med hyssing og legg filetene i kjelen slik at vesken dekker kjøttet. Hyssingen skal holde kjøttet sammen og hjelpe deg til å få kjøttet inn og ut av kjelen.
La kjøttet trekke i 15 minutter, ta det så ut og la det hvile i 15 min. Ta kjøttet oppi igjen og la det trekke i 10 nye minutter, ta ut og la det hvile i 10 minutter.
rosmarinsjy
8 dl kraft
2 kvister frisk rosmarin
100 g usaltet smør
Sil av 8 dl av kraften fra gryten kjøttet har trekt i. Reduser til ca halvparten, ha i rosmarinen og la det trekke i 15 min. Sil av rosmarinen og rør inn smøret. Hold varm.
Jeg hadde til søtpotetstappe, brokkoli og aromasopp (trekt i litt soya før de smørstekes i en panne).
Anbefalt drikke; Occhipinti Siccagno Nero d’Avola 2008
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Inderfilet, faktisk? Som i.. Mennesker fra India?
Ikke bra. Skrivefeilen fikk stå litt for lenge. Takk for tilbakemeldingen.
Jørn