Vacheron Sancerre Rouge 2014
Det er på tide å børste støv av denne fine produsenten fra Sancerre. Helt siden besøket på gården for 2 år siden har jeg hatt et godt øye til Vacheron sine viner, spesielt Les Romains, Chambrates og Sancerre (hvit), men også hans røde viner (Pinot Noir) som denne 2014 Sancerren.
– – –
Domaine Vacheron lager noen av de beste vinene i Sancerre, både på Sauvignon Blanc og på Pinot Noir. Vinene har en sylskarp balanse med en kompleksitet og dybde som overgår det meste i Sancerre, synes jeg. Gården drives i dag av Jean-Laurent og Jean-Dominique. Jean-Dominique har mye av sin erfaring fra Châteauneuf du Pape, og Jean-Laurent hos Aubert de Villaine (Domaine de la Romanee-Conti), i Burgund. Gården ble sertifisert organisk i 2004 og biodynamisk i 2005, og er på 50 hektar, hvorav 11,5 er Pinot Noir, samt 0,13 Sauvignon Blanc «Franc de Pied » som er plantet midt i Sancerre by. Totalt produserer de mellom 250 – 300 000 flasker hvert år.
vinifikasjon
Vinen er laget på 100% Pinot Noir, druene plukkes og sorteres for hånd. Jordsmonnet er kalkstein, flint og mergel.
Vinen får 2 ukers masserasjon og lagres først 1 år på små franske eikefat (barrique) og så 1 år på store eikefat.
smaksnotater
Sancerre Rouge, er en superfin vin. Den har en balansert, ren og sval fin frukt med lette smaker av bringebær, røde plommer og flint, med en kjøttfull, saftig og moden frukt. Den er som silke i munnen med en stigende intensitet i smakene og en frisk lett utgang som varer en liten evighet. Drikk denne temperert til 15º C og til kylling cacciatore eller torskeloin med blomkålpurè.
Domaine Vacheron har ingen hjemmeside.