Vajra Dolcetto d'alba 2007
Dyp rødfiolett. Krydret fruktighet med preg av søte kirsebær og moreller, hint av blomster. Frisk og fast ettersmak. innslag av bringebær om moreller i aromaspekteret, god fylde, fin syre og nok munnvekt. En strålende vin.
Passer til torsk, kylling, hvitt kjøtt og oster.
Vinen har sin opprinnelse ved byen Alba i provinsen Piemonte i det nordvestlige Italia. Dolcetto d’Alba er produsert av familieforetaket G.D. Vajra. Vajra har sine kjellere i Barolo. Firmaet er 100% selvforsynt med druer fra egne vinmarker. Aldo Vajra administrerer i dag vinhuset. Under hans ledelse har firmaets vinmarksareal ekspandert betydelig. Vajra har nå ca. 22 hektar vinmarker i operativ produksjon. Ytterligere 11 hektar er beplantet og vil innen kort tid være i full produksjon. De fleste av Vajras vinmarker ligger forholdsvis høyt over havet. Barolo-vinmarken er for øvrig den høyest beliggende i kommunen.