Asiatisk mangosalat med andebryst

Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…

Les mer


Nittardi Ad Astra 2020 & Nectar Dei 2019

Vinene til Nittardi er alltid en glede å smake. Spesielt supertoscaneren Nectar Dei er en utsøkt vin, den drikker bra nå men vil også ha godt av å få 5-10 år på langs. –  –  – Nittardi har eksistert siden 1600 tallet og har hatt mange eiere siden den gang, men det var ikke før Peter Femferd og…

Les mer


Crystallum Peter Max Pinot Noir 2022

2022 av Peter Max er farlig god i denne årgangen. Den drikker superfint nå men har også et langt liv foran seg til den som klarer å vente ;) -   -   - Peter-Allan og hans bror Andreas Finlayson startet Crystallum Wines i 2007 i Hermanus, omtrent 1 1/2 time sørvest for Cape Town. De er tredje…

Les mer


La Carlina Bionzo Barbera d’Asti 2019

Bricco Carlina sin Bionzo er en svært leskende, lettdrikkelig og innbydende vin som en godt kan gjøre seg bekjent med først som sist. Matvennlig er den også. -  -  - Du finner Bricco Carlina i den piemontesiske provinsen Cuneo, i den lille landsbyen Grinzane Cavour, midt mellom Alba og Barolo i…

Les mer


Hvordan kombinere mat og vin

Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…

Les mer


Purre og potetsuppe

Nok en digg suppe å forbarme seg over utover høsten! Rykende varm, fyldig og mettende med salt og god chorizo pølse og baconbiter til, akkopagnert av en spesielt god Chardonnay fra California. Nam! -  -  - til 4 personer 1 purreløk 3 poteter 2 hvitløksfedd olivenolje 2 ss smør 2 sjalottløk 1 L…

Les mer


Mektig kantarellsuppe

Denne høsten har vært et ekstremt godt soppår, spesielt hjemme hos meg har det blitt mye kantarell. Jeg fant en oppskrift som jeg har gjort noen endringer på og laget ved et par anledninger allerede, en mektig god suppe matchet med en spesielt god Juravin. - - - til 4 personer 3 gode never…

Les mer


Chateau Musar 2017

Musar sine viner holder alltid høy kvalitet men noen ganger, som nå, stikker en og annen årgang seg frem som spesielt god. Og sånn er det med 2017 årgangen, den resonnerte spesielt godt i smaksløkene. -   -   - Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar som den gang var bare 20 år gammel.…

Les mer


HM Lang Grüner Veltliner Dritter Akt 2020

Dette er en vin for de spesielt interesserte, litt på grunn av prisen men også fordi smakene krever en trent gane. Men gi vinen luft noen dager og du vil oppleve noe nytt og spesielt fint. -  -  - I de bratte vinmarkene langs Donau-elven ved byen Krems i Østerrike, driver Heidelinde og Markus Lang…

Les mer


Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2021

Vinene fra Gut Hermannsberg har alltid holdt en spesielt god kvalitet. Vom Vulkan er intet unntak og passer i tillegg til mange sjømatretter eller til å nippe til alene, avkjølt en ettermiddag på terrassen. -   -  - Fra 1901 og frem til 1998 var Gut Hermannsberg, eller «Staatliche Weinbaudomäne…

Les mer


Adams Ingelheimer Weissburgunder 2020

For noen uker siden var jeg invitert til vinsmaking med Simone Adams i regi av importøren. Som alltid er det spesielt moro å oppdage, for meg ukjente vinmakere, som leverer en så strålende rekke med viner. Viner som på kort tid har funnet veien til min vinkjeller! -  -  - Adams familien har…

Les mer


Karsten Peter Ancestral Rot 2021

Karsten Peter har laget vin i mange år men har kun siden nylig laget vin på egen etikett. Med en håndfull viner kom han inn fra sidelinjen som et friskt pust med sin første årgang, 2021. -  -  - Det var foreldrene til Karsten som startet vingården i sin tid og det var kanskje duket for at Karsten…

Les mer