Vin, øldampet og gratinerte blåskjell
1 kg blåskjell
1/2 flaske Nøgne Ø, brown ale
2 cl tørr hvitvin
1 banan-sjalottløk
1/4 stilk finhakket purre
1 ss smør
3 blader bladpersille
litt bacon
parmesan
Surr først sjalottløk og hvitløk i en egen gryte. Tilsett øl og finhakket persille og la det koke under lokk i 4 min.
Ha hvitvin, løk, finhakket purre, litt olivenolje og litt smør i en jerngryte og sett varmen på det varmeste. Ha blåskjellene i og rør rundt. Damp i 3 minutter, ha i ølblandingen og la dampe i 3 minutter til. Skjellene skal nå ha åpnet seg. Skru av varmen og ta av kjelen fra platen. Plukk ut blåskjellene og fjern det tomme halvskjellet og legg det med skjellmat i på en ildfast form. Få med noe av løken og purren i skjellet. Finskjær baconet og stek lett på en panne. Fordel baconet over skjellene. Finrasp litt parmesan og strø over skjellene.
Gratiner øverst i ovnen i noen minutter til osten er smeltet.