Kyllingklubber med asiatisk barbecuesause
23. november 2016
Det var noe ekstra godt med smakene når kyllingklubbene ble stekt på denne måten. Chilioljen ga litt ekstra varme uten at det ble for mye og søtpotetene var perfekt saltet og stekt. Når en i tillegg får viner som passer til blir det et tipp topp måltid, enten som hovedrett eller tapas. til 4…
Vinpakke del 1
19. november 2016
Når jeg spiser et bedre måltid ute på restaurant velger jeg som regel vinpakke for å teste vinvalgene andre har satt sammen, noen ganger oppdager jeg nye supre sammensetninger mens andre ganger erfarer jeg hvilken jeg ikke skal bruke sammen:) Det er ikke lett å finne den ene vinen som gir den…
Schloss Gobelsburg Ried Heiligenstein 2011 / 2015
16. november 2016
Jeg har smakt de før, men blir ikke lei av vinene til Gobelsburg. De holder en jevn høy kvalitet og har smaker som jeg setter pris på. 2015 er i tillegg en spesielt god årgang i Østerrike og ellers i Europa. Jeg fikk smaksprøver av den tilsendt av produsenten da den dessverre ikke er tilgjengelig…
Heidi Schröck Beerenauslese 2014
9. november 2016
Heidi Schrock er dronningen av de søte edeldråper, sånn er det bare. Få andre klarer den ekstremt fine balansen mellom det friske og det søte som gjør at du blir sittende igjen med en symfoni av sødmefulle smaker. Weinbau Heidi Schröck ligger i hjertet av byen Rust i vinområdet Burgenland ved…
Segni di Langa Greta Barbera d’Alba 2015
5. november 2016
Gian Luca Colombo er en vinmaker i startgropen, men det er bare å merke seg navnet med det samme. Vinen hans ble solgt ut på en time på slippdagen i går, men den dukker garantert opp på hyllene til noe utvalgte vinmonopol snart. Kun 180 flasker ble tatt inn i første omgang, men importøren…
OMA Barolo 2012
2. november 2016
Ole Martin Alfsen (OMA) er den eneste kjendisvinmakeren, foruten Wongraven da, som går så til de grader helhjertet inn for oppgaven med å lage egen vin og så til de grader klarer å lykkes. Tidligere har det blitt Barbera d`Alba, Langhe Nebbiolo, Barbaresco, Riesling og Rosèvin. Nå på fredag (4/11)…
Rall Cinsault 2015
26. oktober 2016
Da jeg kom over et eksemplar av Rall sin Cincault her om dagen var jeg ikke i tvil, den måtte smakes. Siden jeg møtte Donovan på en smaking i fjor har jeg vært en stor fan av hans viner, Cinsault er ikke noe unntak. Donovan Rall er en av de som jeg synes har fått det ganske bra til på de 8 årene…
Sandrone Barbera d’Alba 2013
22. oktober 2016
I 2012 durte 4 glade gutter rundt i Piemonte på produsentbesøk. På vei mellom to besøk passerte vi Sandrone, HAU! STOPP bilen! Selv om vi ikke hadde noen avtale der måtte det i det minste kunne bli noen bilder. Neste gang skal vi definitivt ta oss bedre tid til et lengre besøk hos en av de…
Svinecarre
19. oktober 2016
Den lammecarreen var jammen svær tenkte jeg, der fikk jeg jaggu mye for pengene. Glad og fornøyd dro jeg hjem og dro den ut av pakken før jeg stusset litt. På med brillene og leste at det sto svin! Jaja, da lager vi svinecarre i stedet:) Godt ble det og da var det jo ikke så galt allikevel! til 4…
Weingutt Wittman
15. oktober 2016
foto © Georg Fischer av Jørund Leknes. Weingut Wittmann har i flere år vært en av mine absolutte favorittprodusenter i Tyskland. Sammen med Klaus Peter Keller har Philip Wittmann bidratt til en renessanse for vin fra Rheinhessen. De lager perfeksjonerte viner fra de aller beste vinmarkene i…
Chowder med mais
12. oktober 2016
Skal du først lage en høstsuppe må du prøve denne chowderen til Henrik Henriksen som jeg fant oppskriften til i A-Magasinet for et par uker siden. Jeg har kun gjort små endringer på oppskriften og resultatet ble en fyldig og god suppe og alt ble spist opp med stor innlevelse. til 4 personer 4…
Fersk kreps, spagetti og blåskjell!
5. oktober 2016
Nå er det tredje gang jeg lager denne retten på kort tid og det er ikke til å komme forbi, det er diggedidiggbart og smaskens godt! Ohhh, det spises i timesvis, at maten blir kald, det gjør ingenting! God vin til og måltidet er komplett! Dessert? Neitakk, er mett og god! Retten satte jeg sammen…