Krabberisotto

Krabberisotto med fennikel, sitron og basilikum viste seg å være en svært god og relativt kjapp middag å lage sånn midtveis i uken. Vinen var allerede bestemt, en Mersault fra Matrot, og etter en kjapp gjennomgang i Jamie Oliver sin app, "20 minute meals", fant jeg denne enkle, men superdigge…

Les mer


Domaine de Bellene Saint-Romain Vieilles Vignes 2014

Chardonnay er en av de mest kjente vindruene og viner laget på denne druen kan være av varierende kvalitet, men denne vinen er definitivt en av de bedre. Til 270.- kr er den et meget godt kjøp, og jeg vil definitivt handle inn flere ved første leilighet. Nicolas Potel styrer to to gårder, Domaine…

Les mer


Peay Vineyards Pomarium Pinot Noir 2013

Det finnes mange fine viner laget på Pinot Noir druen, denne fra Peay er eksepsjonelt god. Det er ikke den billigste vinen (466.-kr), men trenger du en ypperlig referansevin, bør du smake denne. Det er en opplevelse verd å ta med seg. Da Peay Vineyards ble kjøpt i 1996 var det en saueranch med…

Les mer


Louis Jadot Saint-Aubin 2013

Mange viner av den forførende Chardonnay druen har gledet min gane i det siste, men denne fra Louis Jadot falt jeg pladask for. Også flere av vinene fra denne produsenten har blitt konsumert og blitt satt stor pris på, men når jeg fikk denne vinen i glasset var det ren nytelse fra begynnelse til…

Les mer


Lavradores de Feitoria Meruge Tinto 2013

Jeg innrømmer gjerne at jeg smaker mye vin i løpet av en uke. Spesielt på pressesmakinger men også endel anbefalt av venner og bekjente. Alle som jeg skriver om her på bloggen er viner som jeg blir ekstra begeistret for, som denne fra Portugal! Det er riktignok en nyere årgang enn det som er…

Les mer


Thorne and Daughters Rocking Horse Cape White 2014

Det er en bølge av nye, flotte, viner fra Sør Afrika som finner veien til Norge for tiden. Mange unge og flinke vinmakere derfra har de siste 10 årene sakte men sikkert begynt å lage viner som ikke står tilbake for det beste som produseres. John Seccombe er en av de. I Sør Afrika har…

Les mer


Wagyu (Kobe) Entrecot

Jeg var innom den lokale slakteren, Strøm Larsen, her om dagen hvor det med store bokstaver ble annonsert at de hadde fått inn dette spesielle kjøttet fra Kobe i Japan. Etter å ha overveid frem og tilbake om jeg skulle ta meg råd til et stykke, tok nysgjerrigheten overhånd. Med 2200 kroner per…

Les mer


Crystallum Peter Max Pinot Noir 2015

Crystallum lager svært gode viner, av de 3 som har funnet veien til det norske markedet er det spesielt Peter Max Pinot Noir 2015 som vinner min gane. Det er glede i hver dråpe og en vin jeg er glad for å ha blitt oppmerksom på. Kun 260 flasker tilgjengelig. Peter-Allan og hans bror Andreas…

Les mer


Momento Chenin Blanc Verdelho 2014

Det kommer mer og oftere gode viner fra Sør Afrika for tiden og det er vanskelig å ikke la seg begeistre av de. Spesielt denne supre blandingen av Chenin Blanc og Verdelho. Vinmaker Marelise Niemann sin drøm var å starte sin egen vingård, noe som også skjedde i 2014. Da hadde hun allerede laget…

Les mer


Kyllingpai

Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:) kakebunn 200g usaltet smør 300g…

Les mer


Clos du Moulin aux Moines

To nye Chardonnay seiler frekt og freidig inn i det norske markedet, og de blir lagt merke til for å si det mildt! Av mange gode viner på siste Skanlog smaking stod disse to godsaker fra Burgund frem som noen av de bedre. Det gjør ikke noe at de er å få til en overkommelig pris heller! Grunnlagt i…

Les mer


Biecher & Schaal

At ikke denne produsenten ikke har importør i Norge er vanskelig å skjønne, jeg har smakt hele rekken av vinene hans ved flere anledninger og har sjeldent smakt så imponerende viner. Vingården Biecher & Schaal ble startet så sent som i 2011 av Olivier Biecher og Julien Schaal. De holder til i…

Les mer