Perticaia Umbria Rosso 2014

Viner fra Umbria har kanskje ligget litt i skyggen av naboen i nord, Toscana, men denne viner fra Perticaia er et overraskende flott eksemplar fra området, og kan raskt bli en ny hverdagsvin her i huset. At Montefalco Sagrantino fikk den ettertraktede DOCG-statusen i 1992, har nok også bidratt til…

Les mer


Fernand & Laurent Pillot Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2014

For øyeblikket har jeg hengt meg litt opp i Chardonnay viner. De banker på døren min, ber om innpass og får det. Jeg er ikke vanskelig å be spesielt ikke siden så mange av vinene har en delikat fylde og frisk eleganse som ikke mange andre viner har. Saint Aubin fra Pillot er et spesielt flott…

Les mer


Red Car Sonoma Coast Chardonnay 2014

Red Car ligger ved Sebastopol, en drøy times kjøretur nord for San Francisco, i den vestlige delen av Sonoma County i California. Her startet Carroll Kemp, Mark Estrin og Richard Crowell sin første årgang i år 2000, med 50 kasser vin basert på innkjøpte druer. I dag råder Red Car over totalt 25…

Les mer


Pichler-Krutzler Frauengärten Grüner Veltliner 2013

Fra Østerrike kommer det et flott eksemplar av en Gruner Veltliner, og en matvin deluxe. Vinmakeren selv, Erich Krutzler, sier at 2013 årgangen er den beste han har laget så langt! Weingut Pichler-Krutzler holder til i Dürnstein, Wachau, omtrent en times kjøretur vest for Wien, Østerrike.…

Les mer


Skrei med ertepurè

Oppskriften til denne retten er fra Øyvind Hjelle. Han har opprinnelig brukt rørosrømme, mens jeg endte opp med lettrømme, noe som gjorde blandingen noe mer flytende, men det funket helt utmerket for meg. Dette er en rett jeg garantert kommer til å lage igjen! til 4 personer 800g plomme av skrei…

Les mer


Pascal Clement

Fra jeg smakte Pascals viner for et år siden til jeg nylig fikk smake alle vinene hans igjen, har det skjedd mye positivt. Jevnt over holder alle vinene hans høy kvalitet, mens toppvinene hans er eksepsjonelt gode. De koster også noe mer, helt på smertegrensen min egentlig, men jeg ville ikke vært…

Les mer


Videointervju med Olek Bondonio

foto © Jørn G. Broll Jeg var en tur til Piemonte nå i påsken og besøkte blant annet Olek Bondonio som holder til i Barbaresco. Det er ennå en måned til full blomstring i vinmarkene, men vi kunne allerede nå se knoppene røre på seg. Ved siden av å glede seg over begynnelsen til en ny blomstring i…

Les mer


Marokkansk fisk

Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. til 4…

Les mer


Viña Ardanza Reserva 2007

Av og til dukker det opp en godbit fra uventet hold. Denne rimelige (240.- kr) Reservaen fra Rioja som har fått 94 poeng av Robert Parker, gledet også mine smaksløker og anbefales å ta med seg inn i påskekosen. La Rioja Alta ble etablert av fem lokale vinbønder allerede i 1890 som et av de første…

Les mer


Patrick Sullivan Jumpin Juice Half Full

Dette er en litt uvanlig vin med blant annet Moscato og Sauvignon Blanc i seg. Hvitvinsdruer blandet inn i en rødvin? Joda, og det har blitt en vellykket og morsom vin ut av det også. Patrick Sullivan og hans kone Megan bor og lager vin i Strezleki Ranges i Gippsland, Victoria, 1 1/2 times…

Les mer


Lammecarrè med jordskokkpurè

Jeg blir aldri lei av lammercarè. Stekt riktig er det så mørt og godt som noe kan bli, dagens middag var intet unntak! til 4 personer potettårn poteter 1 rødløk 2 ss smør 1 fedd hvitløk, finhakket frisk timian salt og pepper Vi begynner like godt med potetene. Vask de godt og skjær de i tynne…

Les mer


Novaia Amarone della Valpolicella Classico Corte Vaona 2009

Jeg er vanligvis ikke så stor fan av Amarone siden de ofte er veldig tunge og sødmefulle, men Corte Vaona fra Novaia er et gledelig unntak som overrasker med ekstremt nennsom frukt og lett saftig fylde. Gården Novaia holder til i Veneto, omtrent 30 minutters kjøretur nord for Verona, Italia, og…

Les mer