Baklava

Første gang jeg ble introdusert til denne Tyrkiske desserten var da jeg jobbet i et fotostudio i Ballard, Seattle, back in the days (1989). Den var så søt og god at det var vanskelig å ikke like den. Jeg har spist det ved flere anledninger opp gjennom årene, men det var da jeg nylig var på…

Les mer


Kyllinggryte med urter

Jeg har laget denne kyllingryten flere ganger i det siste inspirert av oppskriften til Anders Viestad, og det er ikke annet enn å si at det er en enkel og supergod rett. Spesielt sausen, tallerknene slikkes rene hver gang! til 4 personer 4 kyllinglår 2 ss hvetemel 6 ss klaret smør 1 løk 4 hvitløk…

Les mer


Periquita 2010

La det være klart at dette er en masseprodusert vin, hele 1,2 millioner liter av den lages hvert år på en gård som er 650 hektar stor, og som totalt produserer omtrent 6 millioner liter vin i året. Men når det er sagt er det en overraskende god vin, til en meget god pris. 264.- kr for en magnum!…

Les mer


Langtidsbakt oksenakke

Etter å ha vært en sving innom den lokale slakteren hvor jeg fant et ferskt og fint stykke oksenakke, kom inspirasjonen til dagens middag etter å ha bladd gjennom Klikk.no. Oppskriften er Bent Stiansen sin, mens jeg har gjort noen små endringer ettersom hva jeg hadde i skuffer og skap. Resultatet?…

Les mer


Clotilde Davenne Bourgogne Rouge 2013

Clotilde Davenne leverer viner av ypperste klasse, bare så det er klart! Hun har 15 år bak seg som vinmaker for Jean-Marc Brocard, for eksempel. Men nå lager hun eksepsjonelt gode viner på egen gård. På Bourgogne-smakingen nylig fikk jeg bekreftet tidligere gode viner fra Clotilde og smakt noen…

Les mer


Naked on Roller Skates 2014

Det drar seg mot mot varmere tider, kanskje til og med naken på rulleskøyter! Eller kanskje ikke, men i alle fall med en flaske Naked on Roller Skates innen rekkevidde. Vinene til Some Young Punks har en morsom profil, men viktigst av alt er det gode viner som kommer fra den kanten. Adelina Wines…

Les mer


Frityrstekte torskeboller

Jeg har laget disse fiskebollene til flere anledninger nå og selv om ikke tilbehøret har vært like bra er disse bollene en vinner både hos store og små. Får du ikke foret minstemann med nok fisk i løpet av uken, vil han eller henne garantert sluke disse! til 6 personer 700 g lettsaltet torsk/eller…

Les mer


Terra Montosa Riesling 2013

Jeg har ikke vært i Rüdesheim siden jeg som 17 åring var på turnè der med Skjold Skoles musikkorps. En minneverdig tur med karrierens første smaking på en vingård, Asbach. Lite visste jeg om vingårder som Leitz, Balthasar Ress eller Georg Breuer den gangen, men håpet er at neste vintur vil…

Les mer


Gaia Agiorgitiko 2013

Gaia Estate har mange gode viner på Vinmonopolet, en av dem som jeg har omtalt tidligere er den flotte Assyrtiko Wild Ferment som har gledet ganen til mange, ofte. Agiorgitiko er en av nyhetene på Vinmonopolet nå, er absolutt også en diggbar vin. Agiorgitiko er den mest plantede røde druen i…

Les mer


La Staffa

Jeg hadde ikke hørt om Riccardo Baldi eller gården hans, La Staffa, før jeg ble bedt på tur til vindistriktet Marche av Ancona Chamber of Commerce. Men på bussen sammen med en liten gjeng vinentusiaster, like før vi ankom gården hans, fikk vi vite at vi skulle møte en 25 år gammel vinmaker som…

Les mer


Scarzello Diferènt 2013

Rosèvin vinterstid? Ja, hvorfor ikke. Denne vinen er for god til å la gå fra seg usmakt, og nå er den på sitt beste. Jeg smakte den igjen i begynnelsen av desember i fjor, i godt selskap med produsenten, Federico Scarzello. Vinen har utviklet seg til det bedre og fremstår som en knallgod…

Les mer