Kje / lammegryte

For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra "Far min sitt kjøkken", noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid. til 4 personer 1 kg bog fra kje eller lam 2 ss olivenolje 3 fedd hvitløk 1 grønn paprika 1 gul paprika 1 rød paprika 1 stor……

Les mer


Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2013

Jeg hadde det ikke helt klart for meg hvilken vin jeg skulle smake helt frem til jeg fant denne liggende i vinskapet for noen dager siden. En liten søtsak sånn midt i uken! Det var ikke å forakte. Frisk og god viste den seg å være og hjalp også godt på humøret mitt mot slutten av en lang uke. En…

Les mer


Bibringe med rotfrukt og polenta

Bibringe kommer fra brystbenet fra storfe og brukes vanligvis til suppekjøtt eller til å koke kraft på. Men langsteker du det, som her, får du et saftig og velsmakende kjøtt. Kjøp litt mer kjøtt enn du pleier siden kjøttet har en del bein og fett. 1,7 kilo kostet omtrent 175.- kr, ikke dyrt for et…

Les mer


Muhr – Van der Niepoort

Sammen med sin tidligere ektemann, den ikke ukjente Dirk van der Niepoort, lager Dorli Muhr noen supre viner i Carnuntum distriktet i Østerrike. Dorli arvet et par hektar vinmarker fra sin mor beplantet med druen Blaufränkisch i Spitzerberg, like sør for Donau, nær den ungarske grensen. Etter…

Les mer


Sadie Skurfberg 2013

Sør Afrika har vært litt upløyet mark for meg, men da jeg nylig kom over vinene fra Sadie var det umulig å ikke komme med en soleklar anbefaling på de. Spesielt Skurfberg 2013 falt i smak, men også Sadie `T Voetpad 2013 var suveren. Eden Sadie, eier av Sadie Family Wines er en av Sør Afrikas mest…

Les mer


Hirschhof Morstein Riesling Kabinett 2013

Det fine med vinsmakinger er at jeg ofte kommer over nye og spennende produsenter men også nye årganger av allerede kjente produsenter. En for meg ukjent produsent som jeg kom over på en smaking for ikke lenge siden, er Hirschhof. Et hyggelig møte med viner som umiddelbart falt i smak. Rimelige er…

Les mer


Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2011

Gi meg Bric Balin fra Moccagatta og jeg har det jeg trenger. Livet blir litt bedre for en stund med et glass eller to av denne. Jeg sier ikke nei til deres Basarin eller en Cole for den del, men får jeg velge holder jeg helst Bric Balin i begge hender. Vingården Moccagatta holder til i hjertet av…

Les mer


Ceviche

Jeg trengte en lett og frisk forrett til en 6 retters middag med gode naboer sist helg, og på nrk.no/mat fant jeg en oppskrift på Ceviche. Ganske enkelt rå fisk som er «kokt» i sitrussaft og blandet med løk, tomater og koriander. Ganske enkelt, ganske godt. Friskt og godt! til 4-5 personer 450 g…

Les mer


Graziano Chenin Blanc 2012

En billig og veldig god hvitvin fra USA laget på druen Chenin Blanc, er det ikke ofte jeg kommer over. Men for en liten stund tilbake fikk jeg smake denne friske saken fra Mendocino, California, og ble hektet. Vingården Graziano holder til i Hopland, California, ca 1,5 timers kjøretur nord for San…

Les mer


Mørbrad med soppbèarnaise

I oppskriften til Trond Moi og Toralf Bølgens bok, "Kjøtt&Vin", skulle det egentlig være elgbiff, men utvalget var ikke det største i butikken jeg såvidt rakk før de stengte. Derfor ble det mørbrad. Ikke for det, mørbrad er et bra mørt og saftig stykke kjøtt også. Den ligger i bakparten på…

Les mer


Gobelsburger Grüner Veltliner Renner 2012

Det tok litt tid å få skrevet om Schloss Gobelsburg viner etter mitt besøk der i august i fjor, men bedre sent enn aldri. Flere av Østerrikes beste viner ble smakt på turen og Gobelsburg sine viner rangerer høyt. For eksempel Kammerner Grub 1RGV 2006, Kammerner Gaisberg 1R Riesling 2004 og 2013,…

Les mer


Andebryst i honningsennep

Lørdags morgene blir vanligvis brukt til å lete etter inspirasjon til nye middagsretter. Etter å ha rotet rundt i diverse kokebøker nå sist lørdag fant jeg en oppskrift som hadde sennep- og honningsaus med erte- og maistilbehør til. Topp, tenkte jeg, Pinot Gris ville gå bra til tilbehøret, men…

Les mer