Jean-Paul Brun Beaujolais L´Ancien 2012

Jeg traff Jean Paul under en pressemiddag i fjor, og ikke bare likte jeg vinene hans men fikk også et meget godt inntrykk av han som person og fagmann. L`Ancien er nå kommet i ny årgang, og er en mer tiltalene og fruktig vin enn 2011 årgangen. Det er en super hverdagsvin og til prisen (152.-) er…

Les mer


Pape 2008

Jeg ganske enkelt digger denne vinen. Alle årgangene siden 2003 er blitt smakt og den har aldri skuffet. Da jeg for ikke lenge siden hadde et gledelig gjensyn med den på en smaking hos importøren, syntes jeg det var på tide med en oppdatering om denne gode 2008 årgangen. Àlvaro Castro overtok…

Les mer


To flotte Barberaer som kan lagres

Barbera er ikke en utpreget lagringsvin, vanligvis bør de drikkes unge og helst innen 4-5 år, men noen produsenter lager altså viner som kan lagres lengre. Spesielt lagringsdyktige er Superiore viner, som får sin betegnelsen Superiore fordi den må lagres på fat i minimum 12 måneder under…

Les mer


Røkt Hyse med stekte poteter og spinat

Her om dagen hadde jeg nok et hyggelig besøk av Geir fra "Far min sitt kjøkken". Denne gang hadde han med seg selvrøkt Hyse, som vi sammen lagde et fellesmåltid av. Oppskriften er like enkel, som den er god. Selve røkeprosessen kan snart leses om på bloggen til Geir. -  -  - til 4 personer saus 80…

Les mer


Torre Muga Reserva 2009

Denne spanske godbiten er nå kommet i ny årgang og jeg har rukket å smake den et par ganger allerede, senest til rådyrsmedaljong ala Brimi. Jeg smakte også to andre viner til den, men det var Muga som var den perfekte matchen. Selv uten mat var den en super følgesvenn. Torre er Bodegas Mugas…

Les mer


Tenuta Cantagallo Millarium Vin Santo Riserva 2008

Denne sødmefulle godsaken av en dessertvin fra Cantagallo er noe av det mer friske jeg har smakt av dessertviner på en stund. Flere eksemplarer av denne har allerede blitt et kjærkomment tilskudd i vinskapet mitt. Tenuta Cantagallo er en familiedrevet gård som holder til i Montalbano, mellom…

Les mer


Sjokolade og karamellterte

Ideen om å lage denne kaken kom under en nyhetssmaking hos vinimportøren Autentico, men oppskriften denne terten er basert på fant jeg hos Kitchenkaos. Resultatet ble en mektig god dessert, som ikke ble stående i kjøleskapet for lenge! Den er ikke vanskelig å lage, og selv om den totalt skal stå 8…

Les mer


Kyllingconfit med risotto

Gårsdagens lørdagsmiddag ble tilberedt på under 2 timer, til glede for et par sultne personer. Vinvalget gjorde nok en gang retten komplett. til 2 personer 2 kyllinglår 2 ss salt 1/2 kg andefett 5 fedd hvitløk 1 kvist rosmarin Confiterer du kyllinglårene selv må du nesten starte dagen før.…

Les mer


Travaglini Gattinara Tre Vigne 2008

Jeg har tidligere smakt og skrevet om Travaglini Il Sogno og Gattinara fra denne produsenten. Tre Vigne er en ny bekjentskap som i dag kommer i ny årgang. Ikke bare er den en superflott vin, den er også nedsatt fra 369.- kr til 299.- kr og er et av de bedre kjøpene på Vinmonopolet akkurat nå.…

Les mer


Poderi Sinaglio Langhe Rosso Sinaij 2010

Det er nå 2 år siden jeg besøkte Poderi Sinaglio og fikk smake alle deres viner. Den gangen var produksjonen av viner på halv maskin da økonomien i Italia var dårlig og gården hadde lite eksport. I dag er trenden heldigvis snudd, og vi har igjen fått muligheten til å smake deres viner i Norge.…

Les mer


3 gode spanske viner; Tres Uves, Los Frutales og Ariyanas.

Barranco Oscuro Tres Uves 2010 Denne naturvinen kommer fra Cerro Las Monjas, to mindre parseller som er på total 1,5 hektar. Vinrankene her er plantet mellom 1985 og 1990 på ​​1340 og 1360 meter høyde, i jord av skifer. På etiketten er det avbildet de tre druetypene som er brukt i denne vinen. Fra…

Les mer


Bosco Agostino Barolo Neirane 2008

Jeg har vært så heldig å ha smakt Boscos Neirane 2008 ved flere anledninger. Første gang var på gården hans, da var den nettopp tappet på flaske, men jeg noterte allerede den gang at det var en meget lovende vin!  Nå, snart to år senere, er den fremdeles ung, men har utviklet seg til å bli en…

Les mer