Ampeleia 2009
10. desember 2012
I 2002 ble vingården Ampeleia i Maremma til etter at tre venner, Elisabetta Foradori, Giovanni Podini og Thomas Widmann, fikk realisert ideen om å lage en vin som skulle være elegant, balansert, strukturert og gjenspeile terroir. De tre brukte lang tid på å kartlegge jordsmonnet og kom tilslutt…
Sviskekompott med mascarpone
8. desember 2012
til 10 porsjoner sviskekompott 5 plater gelatin 5 dl vann 4 ss sukker 250 g steinfrie svisker 3 ss Bukkuram (eller portvin) 1 ss potetmel Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann. Kok opp 5 dl vann og sukker. Ha sviskene i sukkervannet og kok til de er møre. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og ha det…
Zind Humbrecht Rangen de Thann Clos Saint Urbain Riesling 2010
6. desember 2012
Jeg hadde aldri trodd jeg skulle smake en så god "ikke tysk" Riesling som denne. Men så ligger ikke Zind-Humbrechts gård i Alsace så langt fra elven Rhinen og Tyskland heller. Den ble først smakt under en “Asiatisk mat og viner fra Alsace” tilstelning med en super sjøkreps og mangosalat til, men nå…
Travaglini Il Sogno 2006
28. november 2012
Travaglini er den største produsenten i Gattinara med 50 hektar vinmarker. Her har de produsert vin siden 1920, men det var ikke før i 1958 at den særegne flasken ble introdusert og som sammen med innholdet, gjorde vinhuset velrennomert. Il Sogno (drømmen) var Giancarlo Travaglinis drøm om å lage…
Tenuta il Sogno Barbera d’Asti Superiore Bricco Soria 2007
13. november 2012
Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…
Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2007
13. november 2012
Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…
Tenuta il Sogno Due Brenton 2008
6. november 2012
I 2002 overtok det norske paret Eli Anne Langen og Frode Refstad vingården Tenuta il Sogno som ligger ved landsbyen San Marzano Oliveto, i Asti-Provinsen i Piemonte. De startet opp som økologiske vinprodusenter, men gikk over til å arbeide biodynamisk i 2005. Eli Anne og Frode gjør all jobben på…
Ovnstekt Lammecarè
27. oktober 2012
Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…
Domaine Huet Le Haut-Lieu Demi-Sec 2007
17. oktober 2012
Domaine Huet er et av de ledende vingårdene i Vouvray. Gården, som ble grunnlagt i 1928, ligger i utkanten (øst) av byen Tours, ved elven Loir i nord-vest Frankrike. Den har 35 hektar vinmarker fordelt på tre hoved-appelasjoner: Le Haut-Lieu (9 hektar), Le Mont (8 hektar) og Le Clos du Bourg (6…
Molino Real 2007
6. oktober 2012
Dette er en topp dessertvin som går kjempegodt til søte fruktdesserter. Den har en flott sødme med sydlandske smaker som søt ananas, aprikos, appelsin, og et lett preg av fat. Den har en fin mineralitet av skifer og balanserer flott mellom en meget frisk syre og en mild sødme som sitter lenge i og…
Bosco Agostino Barbera d'Alba Volupta 2009
26. september 2012
Dette er den første vinen fra Bosco Agostino på det norske markedet, men forhåpentligvis ikke den siste. Vinene hans er altfor gode til at vi ikke skal få oppleve de. Bosco Agostino er en familiedrevet gård som holder til i LaMorra. Frem til 1970 ble druene herfra kun solgt som frukt, men med…
Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008
10. september 2012
Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter. Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av…