Cefalicchio Totila 2005
13. februar 2011
En rimelig og veldig god biodynamisk vin fra en topp produsent! Cefalicchio gikk over til å biodynamisk dyrking i 1992. Med sine 105 hektar er Cefalicchio den største biodynamiske gården i sør Italia. Dyp rød på farge med en duft av sommereng. En rik smak av tørket frukt, vanilje, krydder,…
Ratzenberger Steeger St. Jost Riesling Spätlese Trocken 2007
5. februar 2011
På parsellet St. Jost, hvor druene til denne vinen kommer fra, er det en dominans av leire og skifer i jorden. Også et pastellfarget lag av sand er funnet i jorda fra et vulkansk utbrudd for mer enn 10.000 år siden. På grunn av dette er området svært godt egnet for å produsere tørre Riesling viner…
Ratti Barolo Marcenasco 2006
29. januar 2011
Denne vinen var en glede å drikke. Selv om den var litt ung og hadde et litt for friskt tanninsk bitt, balanserte den fint med den behagelige frukten og den fine syren. En nydelig Barolo! Duft av skogsbunn og røde bær. Den smakte av røde bær, boysenbær og lakris med lang deilig ettersmak og…
Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2007
19. januar 2011
En meget god vin til en meget god pris. Toscana er et av Italias aller mest berømte vinområder. Ricasolifamilien har eid Brolio i Gaiole siden 1100-tallet og er et av verdens eldste vinhus. Denne vinen har en intens rubinrød farge. Duft av kaffe, sjokolade, sort pepper og kirsebær. En fruktig og…
Paolo Leo Passitivo Primitivo 2008
15. januar 2011
Mørk, insmigrende, meget god og meget rimelig vin, som kan minne om en god Amarone. Meget godt kjøp! Primitivo er hoveddruen i noen av de mest populære vinene fra Sør-Italia. Deler av Primitivo druene som er brukt i denne vinen er laget med en teknikk som heter "appasimento", som betyr at druene…
Giuseppe Rinaldi Barolo Cannubi Ravera 2006
9. januar 2011
Fantastisk på duft. Hvis det ikke hadde vært for at fristelsen for å drikke denne ble for stor, kunne jeg ha sittet å duftet på denne i timesvis. Selv etter 2 timer på karaffel var det plenty med duft og smak igjen. Fløyelsmyk inngang med økende kraft og smak av nydelig bærsmaker som kirsebær,…
Occhipinti Il Frappato 2007
18. desember 2010
Høstens beste rødvin kåret av norske vinkelnere! (6/9-2010) Druene er håndplukket i første halvdel i oktober med nøye selektering. Fermentering i tank, kun bruk av naturgjær med 15 og 30 dagers skallmaserasjon. Vinen lagres videre på tonneau på 6 og 25 hl i 10-11 måneder. Svært lav bruk av…
D’ Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2008
9. desember 2010
Dette er en vin i toppklassen ! Noe metallisk på duft. Nydelig smak av morellkjøtt, bringebær og kirsebær, fantastisk myk inngang som åpner seg forsiktig i en lang silkemyk fruktig fortsettelse. Lite fremtredende tanniner. Vinen er kanskje blodfersk og kan gjerne lagres i 20 år, men det var uansett…
D' Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2008
9. desember 2010
Dette er en vin i toppklassen ! Noe metallisk på duft. Nydelig smak av morellkjøtt, bringebær og kirsebær, fantastisk myk inngang som åpner seg forsiktig i en lang silkemyk fruktig fortsettelse. Lite fremtredende tanniner. Vinen er kanskje blodfersk og kan gjerne lagres i 20 år, men det var uansett…
Royal Tokaji Aszu Blue Label 5 Puttonyos 2006
8. desember 2010
Dette er en deilig dessertvin med smak av kanel, eple og grapefrukt i ettersmaken. Søtheten i vinen er godt balansert med en fin syre som fører til en ren og forfriskende, lang finish. Den har en kompleks karakter med lang aldrings potensial. DN.no Aperitif.no Royal Tokaji Royal Tokaji Aszu Blue…
Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2008
1. desember 2010
Denne, rimelige og meget gode Barberaen Barberaen kommer fra Bussia, en av de beste vinmarkene i Monforte. Lukter av karamell, moreller og blomster. Smak av boysenbær, lær og noe eik, friske tanniner. Meget lang og god ettersmak. Passer til stekt oksekjøtt, svinekjøtt og sterke oster. Drikkes nå…
Trivento Eolo Malbec 2007
22. november 2010
Eolo er Trivento sitt flaggskip. Kun 3600 flasker er produsert av denne årgangen. Druene kommer fra fra en liten vinmark på 4 hektar i området Lujàn de Cuyo i Mendoza, 910 m.o.h. Jordsmonnet er sandblandet leire med underliggende grus med stein i overflaten. Dette er en kraftpakke av en vin. En…