Wittmann Westhofener Riesling Trocken 2019

Få produsenter i Tyskland lager i dag bedre tørre rieslinger i en konsentrert fruktig, syrlig og klar vinstil en Wittmann. Westhofener Riesling 1G imponerer fra første munnfull med en rik men samtidig frisk og innsmigrende stil i superårgangen 2019. Det er ikke ofte de sitter som bra som her, det…

Les mer


G. Rosso Etna Rosso 2017 / Etna Bianco 2019

Å starte på nytt langt borte fra kjente trakter er ikke lett, men når Davide gjør det tar han oppgaven alvorlig. Med sitt eget fotavtrykk klarer han å lage noe spesielt godt, riktignok av en svært god vinmark, men det er verd å legge merke til vinene hans fra Sicilia også! -  -  - Giovanni Rossos…

Les mer


Pascal Clement Bourgogne Pinot Noir 2019

Det meldes om frost i vinmarkene over hele Europa for tiden og mange vinbønder kjemper en innbitt kamp for å holde frosten borte. Om nettene lyses nå markene opp av tusenvis av fakler for å holde varmen på vinrankene. De som har vært så forutseende å spraye vinrankene med Valerian 507 i forkant av…

Les mer


Piaggia Pietranera Toscana 2019

Et nytt og hyggelig bekjennskap. Piaggia lager en rekke flotte viner hvor denne Sangiovesen er den rimeligste men la deg ikke lure, det er en svært flott vin som er pent priset og passer perfekt til lam. -  -  - I 1975 lette Mauro Vannucci etter land å bygge et hus. På tomten han fant var det en…

Les mer


La Manufacture Chablis 2017

Benjamin Laroche er en relativ ny bekjentskap i Norge. Hans første viner kom til Norge i 2018 med 2016 årgangen med to viner som straks ble tatt inn i varmen av vinkjennere. Ikke så rart, vinene hans er svært gode og pent priset. -  -  - Benjamin Laroche, nevø av Michel Laroche som startet Domain…

Les mer


Stekt kylling med chilipepper-vinagrette

Det tar litt tid å lage men jeg kan ikke huske å ha mestret en like saftig og god kylling som denne før! Med en rykende fersk burgunder fra Faiveley var dette et måltid for historiebøkene. Eller i alle fall på denne bloggen:) Godt var det! -  -  - Til 4 personer 5 kyllinglår 15 småpoteter 6…

Les mer


Silvia Rivella Barbaresco 2017

Etter en nylig importør-smaking stod denne produsenten ut som en stjerne i natten. Allerede på duft ble jeg bergtatt og når jeg endelig fikk meg til å smake den ble kvalitetene bare ettertrykkelig bekreftet. Det var mange flotte viner på smakingen men denne, i 2017 årgangen stod spesielt ut! -  -…

Les mer


Vicchiomaggio Agostino Petri Riserva 2017

Federico Matta begynte sitt vinimport-imperium i London i 1921 og firmaet, FS Matta Ltd, ble den største importør av Italienske viner i England, noe som i 1964 gjorde det mulig for Federico å kjøpe Castello Vicchiomaggio. Hans sønn, John Matta som i dag leder familiedriften, startet sin karriere i…

Les mer


Antonelli Montefalco Rosso 2018

I 140 år har familien Antonelli drevet gården San Marcos, de lager ærlige og spesielt gode viner en bør stifte bekjentskap til. Kanskje spesielt deres Montefalco Rosso som er intet mindre enn en super vin til en svært rimelig penge (180.-). -  -  - Antonelli San Marcos er en familie-eid eiendom…

Les mer


Fletcher Barbaresco Starderi 2017

Jeg vender stadig tilbake til Piemonte og Italias viner, ikke så rart siden jeg stadig finner nye interessante vinmakere som lager eksepsjonelt gode viner. Denne uken kom jeg over David Fletcher, en australier som har slått seg ned i Barbaresco. Han lager ikke mange viner og de er ikke billige,…

Les mer


Giulia Negri Langhe Nebbiolo Pian delle Mole

La Morra er en perle av et sted i Piemonte som jeg har hatt den glede av å besøke flere ganger. Her holder det til mange kjente vinmakere som Roberto Voerzio, Elio Altare, Renato Ratti, Aurelio Settimo, Trediberri, med flere. Men i dag vil jeg trekke frem en av de flotte vinene fra den kanskje…

Les mer


Chateau Musar Aana 2017

Chateau Musar leverer igjen en strålende vin. På tross av, eller kanskje på grunn av, en reduksjon på drueutbytte i 2017 og en justering på drueblenden med en økt andel Cinsault og minsket andel Cabernet viser denne vinen strålende tendenser med intense, friske og dype smaker som setter spor i…

Les mer