Gode vinopplevelser i 2020
2. januar 2021
Godt Nyttår til dere alle med håp om et 2021 uten Covid19 og mange gode mat og vinopplevelser. Med tilbakeblikk til 2020 har det vært flere gode vinopplevelser, på langt nær er alle tatt med her men her er et utvalg av noen av noen som jeg spesielt vil trekke frem. - - - Closel Savennières Les…
Stephane Ogier Le Temps Est Venu 2018
12. desember 2020
Le Temps Est Venu er en av Ogier sine enklere viner, men la deg ikke lure, hans kjennetegn på kvalitet er å finne i alle hans viner. Ofte brukes det druer fra bedre marker i blenden til sine enklere viner for å heve kvaliteten. Ogier mener at fordi estate vinene ofte er kundenes introduksjon til…
3 gode Champagne til Jul og nyttår
5. desember 2020
Det er tid for Champagne men ikke alltid like lett å vite hvilke en skal legge i kurven. Her får du servert et knippe spesielt gode av sorten til en god pris som i tillegg drikker svært godt nå, men som også tåler å lagres noen år. Kvalitet koster men her får du kvalitet til en god pris! - - -…
Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2018
28. november 2020
Jeg har lenge fulgt Giovannis viner, kanskje spesielt hans Barolo Ceretta som er helt strålende, omtrent i hver årgang. Flere av hans viner har vært frekventert og nå spesielt hans Langhe Nebbiolo. Både 2017 og 2018 årgangen. - - - Giovanni Rosso ble grunnlagt i 1930 av Tommaso Canale og hans kone…
Claudia’s Quevedo 2018
21. november 2020
Portugal og spesielt Douro-dalen er mest kjent for sine portviner, men her får du en spesielt god hvitvin fra området også. - - - Quevedo begynte å lage portvin allerede i 1889 i Valongo dos Azeites, men på den tiden og helt frem til 1986 var det forbudt for produsenter basert i Douro til å…
Coursodon Saint-Joseph Silice 2018
14. november 2020
I løpet av de to siste årene har jeg blitt mer oppmerksom på Coursodon sine viner, og nylig hadde jeg en smaking med et knippe viner fra nord Rhone hvor dagens vin havnet blant de to beste, selv om det var den billigste av de 6 vinene som ble smakt! Her får du mye vin for pengene med andre ord!…
Thymiopoulos Xinomavro Young Vines 2019
7. november 2020
Vi skal til Hellas og til en rimelig (195.-) men også en svært god vin for pengene. Etter å ha smakt den blindt tok jeg tok den først for å være fra Pinot eller Nebbiolo-land og ble overrasket da det viste seg å være Xinomavro druen og en vin fra Hellas. I ettertid ser jeg at flere har tenkt i…
Bruno Murciano Cambio de Tercio 2019
31. oktober 2020
Denne herlige og rimelige hverdagsvinen laget på den sjeldne druen Bobal fra Murciano i Spania er en ny favoritt. En farlig innbydende vin som gjør det vanskelig å ikke like, for ikke å si stoppe å drikke. - - - Bruno Murciano fullførte I 2001 sommelier utdannelsen og reiste til Frankrike og…
Closel Savennières Les Caillardières 2018
24. oktober 2020
Chenin Blanc, jeg elsker variasjonene av denne druen fra de forskjellige vinmakerne og fra de forskjellige landene, alle med sine egne særpreg. Appelasjonen Savennières i Frankrike er relativ liten med sine totalt 130 hektar vinmarker fordelt på 36 vinmakere. Du finner den 15 kilometer sørvest for…
TSW Reserve Syrah 2018
17. oktober 2020
Ikke siden Beeslaar har jeg blitt så begeistret for en vin med litt ekstra tyngde i frukten som denne Syrahen fra sør-Afrika. Det er intet mindre enn en superdeilig vin som blir jeg kommer til å glede meg over gjennom denne og flere høstsesonger fremover. - - - Trizanne Barnard begynte å lage vin…
Van Loggerenberg Kameraderie 2019
10. oktober 2020
Jeg digger gode viner som er laget på Chenin Blanc, de kan være så florlett aromatisk, kremet og lekende. "Kameraderie" er en svært god, nei, en topp Chenin Blanc i en meget god årgang. NB! Det er kun noen få flasker igjen på Vinmonopolet i Theresesgate i Oslo! - - - Lukas van Loggerenberg er en…
Tenuta San Guido Guidalberto 2018
3. oktober 2020
Tenuta San Guido er viden kjent for å lage supertoscaneren Sassica, en fantastisk vin laget på Cabernet Sauvignon og en liten del Cabernet Franc. Sassicaia koster en del og fås kun på spesialbestilling men heldigvis er Guidalberto lettere tilgjengelig. Den har jeg smakt mange av over flere år og…