Kald ostekake
18. oktober 2017
Det er bare å gi seg i kast med denne deilige ostekaken! Den smaker godt, den er enkel å lage og vil imponere gjestene dine. - - - bunn 10 stk digestive kjeks 75 g smeltet og avkjølt smør 1/2 ts malt kanel Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland inn smør og kanel, fordel deigen i en jevn…
Cold Hand Malus Danica Iseple 2014
4. oktober 2017
Jeg ble oppriktig begeistret da jeg kom over denne friskusen av en annerledes men supergod dessertvin fra Danmark. Den ble sporenstreks handlet inn og servert som avrunding på en 4 retters middag sist helg. De 10 gjestene rundt bordet var skjønt enige om at iseplevinen var spesielt god. - - -…
Vinpakke del 3
14. februar 2017
Det er sesong for skrei og dagens vinpakke passer fint til et lett og godt måltid basert på sjømat, med en deilig, ikke for tung, men søt avslutning. - - - Pierre Gerbais L’Osmose Blanc de Blancs 2011 (370.- kr) Et utvilsomt godt kjøp er denne fine Champagnen som er laget på 100% Chardonnay (Blanc…
Vinpakke del 1
19. november 2016
Når jeg spiser et bedre måltid ute på restaurant velger jeg som regel vinpakke for å teste vinvalgene andre har satt sammen, noen ganger oppdager jeg nye supre sammensetninger mens andre ganger erfarer jeg hvilken jeg ikke skal bruke sammen:) Det er ikke lett å finne den ene vinen som gir den…
Heidi Schröck Beerenauslese 2014
9. november 2016
Heidi Schrock er dronningen av de søte edeldråper, sånn er det bare. Få andre klarer den ekstremt fine balansen mellom det friske og det søte som gjør at du blir sittende igjen med en symfoni av sødmefulle smaker. Weinbau Heidi Schröck ligger i hjertet av byen Rust i vinområdet Burgenland ved…
Baklava
5. mars 2016
Første gang jeg ble introdusert til denne Tyrkiske desserten var da jeg jobbet i et fotostudio i Ballard, Seattle, back in the days (1989). Den var så søt og god at det var vanskelig å ikke like den. Jeg har spist det ved flere anledninger opp gjennom årene, men det var da jeg nylig var på…
Sjokoladefondant
9. januar 2016
Helt siden jeg fant oppskriften på denne sjokoladefondanten på andymat.no for noen år tilbake, har den vært et kjærkomment tilskudd på dessertfronten. Det er en mektig fondant som smelter i munnen og sammen med Ben Rye dessertvinen gir deg en reise i sødme og litt friskhet som du kommer til å…
Iskake med multer
20. desember 2015
Jeg fikk servert denne friske og mektige iskaken til Jul hos min søster, Janne, for et par å siden. Kaken ga mersmak og har blitt laget flere ganger i mitt eget kjøkken. Etter etter en tur i Marka på sensommeren i år, fant min kone og jeg masse modne multer som ble frosset ned og tatt frem igjen i…
Earl Grey sjokoladedessert
28. november 2015
Eh, Earl Grey!? Jadda. Vaniljeekstrakt og Earl Grey te i sjokoladen. Uvant kombinasjon kanskje, og kan kanskje høres ut som noe en ikke har lyst å lage, men da går du glipp av noe som faktisk smaker supergodt! til 4 porsjoner 250 g Valrhona Guanaja 1,5 dl Earl Grey te 1 ss pistasjenøtter 2 ss…
Karamelliserte epler i pannekake
5. november 2015
Jeg fikk denne variasjonen servert til dessert i Portugal nylig, og den var bare så god at jeg bare måtte gjenskape den hjemme på eget kjøkken. Den ble servert med vaniljeis i Portugal, som jeg også laget ved første forsøk, men andre gang prøvde jeg meg med mangosorbet. Jeg skulle holdt meg til…
Portugal kaller
24. oktober 2015
Innhøstningen var for det meste avsluttet da vi ankom Portugal i forrige uke, høsten hadde satt inn og strødde rundt seg med sin ødsel av farger. Vi var fire norske skribenter som satte foten på Portugisisk jord, invitert av Wines of Portugal for å oppleve noe av det beste vindistriktene i landet…
Viner fra Loire, del 1. Didier Dagueneau
18. juli 2015
Etter mitt besøk i begynnelsen av juni i år til 12 produsenter i Sancerre og en gjennomgang av områdets viner hos "Les Vins de Centre Loire", er det spesielt 2 produsenter som, etter min mening, står frem som de beste. Didier Dagueneau og Domaine Vacheron. Midt i smørøyet av Frankrike i Loire…