Sjokosjokk
13. juni 2015
Sjokoladekake uten sukker? Joda, og supergod er den også! Her får du en dessertoppskrift du ikke må la stå uprøvd! Med vinvalget til ble det en perfekt match. sjokoladekake 240 g smør 360 g sjokolade (70% kakao) 5 store egg bringebær Fyll et ildfast fat halvfullt med vann og sett inn i ovnen på…
Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2013
28. februar 2015
Jeg hadde det ikke helt klart for meg hvilken vin jeg skulle smake helt frem til jeg fant denne liggende i vinskapet for noen dager siden. En liten søtsak sånn midt i uken! Det var ikke å forakte. Frisk og god viste den seg å være og hjalp også godt på humøret mitt mot slutten av en lang uke. En…
Årets mest minneverdige viner
28. desember 2014
Alle vinene som jeg har nevnt i løpet av året har vært spesielt gode, men hvis jeg skulle ha plukket ut noen som har satt litt dypere spor må det være de som jeg nevner under. Alle, bortsett fra Sainte Croix, er fremdeles tilgjengelig på VP basis eller bestillingsutvalget (står det…
Streuselkuchen
13. desember 2014
foto © Aneta Kisielewska (smaacznykasek.blogspot.no/) Krumlekake, eller "Streuselkuchen" gir gode minner fra farmors kjøkken. Det var ikke store kjøkkenet, men farmor hadde den plassen hun trengte og ut kom de herligste retter til glede for hele familien. Denne kaken var en gjenganger som var godt…
Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling Spätlese 2001
2. desember 2014
For en flott vin! Sa jeg flott? Jeg mente stunning! Det er ikke hver dag en kan få fingrene i en 13 år gammel hvitvin på Vinmonopolet. Ikke bare er den 13 år gammel, men den er også et klassisk eksempel på en vin som har kommet inn i et stadie av opphøyelse og pur glede. Weingut Balthasar Ress er…
Sjokolade- og karamellterte
4. oktober 2014
Denne karamellterten er bare vilt god! Den kunne ha sett bedre ut på bilde, med ujevn deig (fant ikke kjevlen) og noe rennende fyll. Ingen unnskyldning, men det er sånn som skjer når en starter litt for sent med å lage den og herskapet venter. Fyllet hadde ikke satt seg, men smaken var det…
Weinbau Heidi Schröck
27. september 2014
Heidi Schröck Heidi Schröck er den første, og så langt den eneste, kvinnelige vinmaker i Østerrike som har mottatt prisen "Winemaker of the year" (2003) av bladet Falstaff. Ikke så rart, hun lager nemlig de deiligste, søte viner som finnes. De er som små kunstverk som en kan ha i glasset, godt…
Planeta Passito di Noto 2012
27. august 2014
Mellom vinsmakingslagene for høstens nyheter denne uken drar jeg frem en fin dessertvin fra Sicilia som kom i ny årgang på Vinmonopolet i mai i år. Jeg har smakt flere årganger siden 2009 av denne og 2012 årgangen står ikke tilbake, tvert imot er 2012 et hakk hvassere. Vingården Buonivini, er en…
Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010
11. juli 2014
Skal du ha mascarponeterte, belgiske vaffler med bærkrem, fruktterte, sjokolade- og bærpavlova eller kun jordbær til dessert? Da er det bare å bestille denne nydelige Moscatoen med en gang! Det blir ikke mye bedre enn dette, både med og uten mat til. Moscato laget på champagnemetoden. Erpacrife er…
Et besøk til Alsace
28. juni 2014
Domaine Weinbach Vinranker hos Domaine Weinbach Smaking på Millesime Alsace Kientzheim Domaine Ostertag Smaking hos Domaine Ostertag Nothalten by i bakgrunnen Muenchberg vinmarker Rieslingspirer på Muenchberg vinmarkene Utendørs…
Tenuta Cantagallo Millarium Vin Santo Riserva 2008
25. januar 2014
Denne sødmefulle godsaken av en dessertvin fra Cantagallo er noe av det mer friske jeg har smakt av dessertviner på en stund. Flere eksemplarer av denne har allerede blitt et kjærkomment tilskudd i vinskapet mitt. Tenuta Cantagallo er en familiedrevet gård som holder til i Montalbano, mellom…
Sjokolade og karamellterte
22. januar 2014
Ideen om å lage denne kaken kom under en nyhetssmaking hos vinimportøren Autentico, men oppskriften denne terten er basert på fant jeg hos Kitchenkaos. Resultatet ble en mektig god dessert, som ikke ble stående i kjøleskapet for lenge! Den er ikke vanskelig å lage, og selv om den totalt skal stå 8…