Asiatisk mangosalat med andebryst

Det begynte med et tilfeldig innkjøp av to fine andebryst og etter litt googling endte jeg opp med en enkel men svært god salat med leskende og saftige smaker til middag. Sausen og andekjøttet hjalp også med å få frem et umiskjennelig preg av umami. Diggbare smaker som ble understreket av den…

Les mer


Hvordan kombinere mat og vin

Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…

Les mer


Purre og potetsuppe

Nok en digg suppe å forbarme seg over utover høsten! Rykende varm, fyldig og mettende med salt og god chorizo pølse og baconbiter til, akkopagnert av en spesielt god Chardonnay fra California. Nam! -  -  - til 4 personer 1 purreløk 3 poteter 2 hvitløksfedd olivenolje 2 ss smør 2 sjalottløk 1 L…

Les mer


Mektig kantarellsuppe

Denne høsten har vært et ekstremt godt soppår, spesielt hjemme hos meg har det blitt mye kantarell. Jeg fant en oppskrift som jeg har gjort noen endringer på og laget ved et par anledninger allerede, en mektig god suppe matchet med en spesielt god Juravin. - - - til 4 personer 3 gode never…

Les mer


HM Lang Grüner Veltliner Dritter Akt 2020

Dette er en vin for de spesielt interesserte, litt på grunn av prisen men også fordi smakene krever en trent gane. Men gi vinen luft noen dager og du vil oppleve noe nytt og spesielt fint. -  -  - I de bratte vinmarkene langs Donau-elven ved byen Krems i Østerrike, driver Heidelinde og Markus Lang…

Les mer


Gut Hermannsberg Vom Vulkan Riesling 2021

Vinene fra Gut Hermannsberg har alltid holdt en spesielt god kvalitet. Vom Vulkan er intet unntak og passer i tillegg til mange sjømatretter eller til å nippe til alene, avkjølt en ettermiddag på terrassen. -   -  - Fra 1901 og frem til 1998 var Gut Hermannsberg, eller «Staatliche Weinbaudomäne…

Les mer


Adams Ingelheimer Weissburgunder 2020

For noen uker siden var jeg invitert til vinsmaking med Simone Adams i regi av importøren. Som alltid er det spesielt moro å oppdage, for meg ukjente vinmakere, som leverer en så strålende rekke med viner. Viner som på kort tid har funnet veien til min vinkjeller! -  -  - Adams familien har…

Les mer


Salwey Henkenberg Grauburgunder GG 2019

Jeg bare må ta med denne vinen, den er ikke billig men den er bare eventyrlig god! Hvis du ikke har smakt så mye Grauburgunder allerede vil du nok komme til å gjøre mer av det etter å ha smakt denne, mye mer! -  -  - Weingut Salwey holder til i Oberrotweil i hjertet av Kaiserstühl-regionen i…

Les mer


Kremet asparges-risotto

Jeg har det mye moro med å teste ut nye risotto-kombinasjoner og mange av de blir svært vellykket. Som denne. Vellykket var også vinvalget, både med og uten mat. Inspirasjon til retten er hentet fra: Federicofusca - - - til 2 personer 300 g Carnaroli risottoris 2 bunter asparges 3 glass hvitvin 1…

Les mer


Karl May Morstein Riesling Grosse Lage 2021

Frem til nylig var Karl May et blankt ark for meg, men jeg er glad jeg endelig oppdaget vinene hans. Spesielt denne Rieslingen fra Morstein, en god vin, i en god årgang! -  -  - Weingut Karl May er en familieeid vingård som har produsert vin i Osthofen i vindistriktet Rheinhessen siden 1738.…

Les mer


Avondale Anima Chenin Blanc 2020

Jeg digger Chenin Blanc, og hver gang jeg kommer over en fin vin laget på denne druen blir jeg salig fornøyd. Jeg møtte Johnathan Grieve på en smakingen nå sist helg og gikk både en og to runder innom for å smake spesielt på Anima Chenin Blanc! - - - Avondale Estate ble til allerede i 1693 og er…

Les mer


Søtpotetsuppe med kidneybønner

Dette er et salig godt og sunt måltid med mektige smaker! Oppskrift er lånt fra Lise Finckenhagen med noen justeringer og med et spesielt godt vinvalg som holdt meg smattende rundt middagsbordet ekstra lenge. Det er noe med når mat og vin sammen forhøyer totalopplevelsen! - - - til 4 pers 1 boks…

Les mer