Knewitz Nieder-Hilbersheim Riesling Eisenerz

Fra Tyskland, nærmere bestemt i Appenheim nord i vindistriktet Reinhessen, og enda nærmere bestemt fra produsenten, Weingut Knewitz, kommer det noen fine viner en skal legge merke til. -  -  - Weingut Knewitz er en familiebedrift som ble etablert på slutten av 1800 tallet. Driften den gang var…

Les mer


Weingut Petra Unger

Jeg har vært noen ganger på Østerrikets Erste Lagen smakinger og har fått servert noen av toppvinene av både Riesling og Gruner Veltlinere. Etter å nylig ha smakt Petra Unger sine to viner står det klart for meg at de ikke bare er overraskende gode, men holder vel så høy standard som noen av de…

Les mer


Skalldyrsuppe med krabbe og reker

Denne diggbare suppen fant jeg baseoppskriften på hos krabbe.no, den måtte bare testes, fikk vann i munnen bare av å se på bildet. Jeg brukte tre ganger så lang tid på å lage den enn de antatt 40 minuttene som stod på siden, uansett ble resultatet en liten smaksbombe av en forrett. - - - til 4…

Les mer


Land of Saints Chardonnay 2016

Land of Saints er et felles vinprosjekt mellom Angela og Jason Osborne og Manuel Cuevas i Santa Barbara county, 2,5 timer nord/vest for Los Angeles, i USA. Angela og Jason lager fra før egne viner på A Tribute to Grace, mens Manuel lager vin på C2 Cellars. Under merkelappen, Land of Saints, lager…

Les mer


Zind-Humbrecht Riesling Brand GC 2017

Zind Humbrect har lenge stått for meg som en av de bedre produsentene fra Alsace. Flere kan nevnes selvfølgelig, gårder som Weinbach, Ostertag, Albert Mann, Marcel Deiss, Josmeyer, Kientzler, Kreydenweiss, for å nevne noen, men her er det Brand som gjelder! -  -  - Vingården Zind Humbrecht ble…

Les mer


Blomkålsuppe med reker

Det er alltid en stor tilfredsstillelse å få til en god rett og treffe 100% med vinvalget. Dette er en variasjon av en tidligere lignende rett jeg laget for noen år siden, og resultatet ble også denne gang et måltid og en vinkombinasjon som vil bli husket lenge. - - - Til 4 personer 600g ferske…

Les mer


Ferrara Greco di Tufo Vigna Cicogna 2017

En noe ukjent drue og vin til tross er det absolutt verdt å stifte bekjentskap til denne friske og gode vinen fra Campania i Italia. Ferrara er kanskje den beste produsenten av Greco di Tufu! - - - Benito Ferrara er en forholdsvis liten vingård som holder til en times kjøretur øst for Napoli, hvor…

Les mer


La Grange aux Belles Fragile 2017

Hvitvinsdruen Chenin Blanc er opprinnelig fra Loire dalen i Frankrike men dyrkes også i Sør Afrika, USA, Canada mfl. Jeg har smakt flere av sorten fra disse landene og mange av de har vært gode, men Fragile rangerer et hakk høyere etter min smak. -  -  - La Grange aux Belles ble grunnlagt i 2004…

Les mer


Ch. Fuissé Pouilly-Fuissé Tête de Cru 2016

Vinene fra Poully Fussè har fått mye internasjonal oppmerksomhet siden 1999 da vindistriktet Macconais fikk sin 3. kommunale Vin d'Appellation d'Origine Controlée (AOC)! Dagens vinforslag kommer fra en av de mest kjente vingårdene i området og er i tillegg en svært god vin som kan nytes til…

Les mer


Pesce al forno

Denne saftige og gode fiskeretten fra Italia, Pesce al forno eller ovnsbakst fisk med tomater, er lett å lage og smaker utmerket. Spesielt god ble den med dagens vinforslag, en meget flott Chardonnay fra Burgund! -  -  - til 4 personer 1 kg fiskefileter (Brosme) 400 g tomater 3 hvitløksbåter 1…

Les mer


Laks med smørsaus

Jeg har laget mange gode lakseretter, men denne var spesielt velsmakende. Det er en lett og spesielt god og leskende forrett med en svært god, biodynamisk, vin fra Villa Job til! -  -  - til 4 personer 600 g laksefilet 30 g kaviar 50 g smør 2 dl hvitvin 1 sjalottløk 2 ss gressløk 2 søtpoteter 3 ss…

Les mer


Marimar Estate La Masia Chardonnay 2016

Jeg kom nylig over nok en for meg ukjent produsent, og vin, men bekjentskapet gledet umiddelbart. Spesielt deres Chardonnays, men også flere av Pinot Noir vinene gledet smaksløkene mine! - - - Marimar Torres er født og oppvoks i Spania og har alltid jobbet i vinindustrien gjennom familiedriften…

Les mer