Cantina D’Isera Pinot Grigio 2015
14. september 2016
Pinot Grigio gir ofte slanke viner og er vanligvis ikke en vin jeg drikker mye av, men nerven og den ekstra kompleksiteten i denne tiltalte meg såpass at jeg gjerne smaker flere. Pinot Grigio er synonymt med Pinot Gris (Frankrike) eller Grauburgunder (Tyskland) og er en klone av Pinot Noir. Druen…
Blain-Gagnard Chassagne Montrachet 1er Cru Boudriottes 2014
10. september 2016
Det er ikke ofte en blar opp 500.- kr for en flaske vin så når en først skal gjøre det, bør det være for en spesiell god vin. Og det er akkurat hva dette er. Domaine Blain-Gagnar holder til i Chassagne-Montrachet, omtrent 15 minutters kjøretur sør for Beaune i Burgund. Gården drives av ekteparet…
Bret Brothers Mâcon-Villages Cuvée Terroirs du Mâconnais 2014
27. august 2016
Det høres nesten ut som det er en Australsk eller Amerikansk produsent, men neida, den kommer fra Burgund. Jeg liker meg i Burgund når vinene smaker som denne, og ikke minst siden den er såpass rimelig også. Familien Bret har vært eiere av La Soufrandière siden 1947, da bestefaren til brødrene…
Libanesisk brødsalat med knasende god kylling
24. august 2016
Inspirert av Ole Martin Alfsens oppskrift i "Hverdagsmat" ble denne friske og gode brødsalaten kombinert med knasende god kylling som jeg med hell har laget ved flere anledninger tidligere. Maten ble matchet til både rød og hvitvin, begge supergode valg. til 4 personer 900 g kyllinglår 2 pitabrød…
Estero Russian River Valley 2013
13. august 2016
Selv om du må jobbe litt ekstra for å få tak i denne vinen, er det lurt å gå den ekstra milen, for den er spesielt god. Liocos Chardonnay finner du på tilleggslisten (TU) på vinmonopolet, noe som betyr at du må bestille den i en av vinmonopolets butikker. Minste bestilling er på en kasse 6/12…
Kamskjell i erter
10. august 2016
Dagens måltid er sunt og svært godt. Saftige og gode smaker som blir understøttet og perfekt ledsaget av en frisk og fruktdrevet vin. til 4 personer 150 g spekeskinke olivenolje Del spekeskinken i passe store biter, forvarm en stekepanne med litt olivenolje i og stek skinkebitene til de er…
Krabberisotto
4. august 2016
Krabberisotto med fennikel, sitron og basilikum viste seg å være en svært god og relativt kjapp middag å lage sånn midtveis i uken. Vinen var allerede bestemt, en Mersault fra Matrot, og etter en kjapp gjennomgang i Jamie Oliver sin app, "20 minute meals", fant jeg denne enkle, men superdigge…
Domaine de Bellene Saint-Romain Vieilles Vignes 2014
30. juli 2016
Chardonnay er en av de mest kjente vindruene og viner laget på denne druen kan være av varierende kvalitet, men denne vinen er definitivt en av de bedre. Til 270.- kr er den et meget godt kjøp, og jeg vil definitivt handle inn flere ved første leilighet. Nicolas Potel styrer to to gårder, Domaine…
Louis Jadot Saint-Aubin 2013
29. juni 2016
Mange viner av den forførende Chardonnay druen har gledet min gane i det siste, men denne fra Louis Jadot falt jeg pladask for. Også flere av vinene fra denne produsenten har blitt konsumert og blitt satt stor pris på, men når jeg fikk denne vinen i glasset var det ren nytelse fra begynnelse til…
Thorne and Daughters Rocking Horse Cape White 2014
28. mai 2016
Det er en bølge av nye, flotte, viner fra Sør Afrika som finner veien til Norge for tiden. Mange unge og flinke vinmakere derfra har de siste 10 årene sakte men sikkert begynt å lage viner som ikke står tilbake for det beste som produseres. John Seccombe er en av de. I Sør Afrika har…
Momento Chenin Blanc Verdelho 2014
11. mai 2016
Det kommer mer og oftere gode viner fra Sør Afrika for tiden og det er vanskelig å ikke la seg begeistre av de. Spesielt denne supre blandingen av Chenin Blanc og Verdelho. Vinmaker Marelise Niemann sin drøm var å starte sin egen vingård, noe som også skjedde i 2014. Da hadde hun allerede laget…
Kyllingpai
7. mai 2016
Jeg reposter like godt denne superdigge pai/pizza retten som fungerer like godt som hovedrett, forrett eller dessert. Den er lett og fyldig på samme tid med mange spennende smaker, og kommer her med nytt vinforslag til. Takk til Katharina Korinek for oppskriften:) kakebunn 200g usaltet smør 300g…