121 b.C. Time flows Bianco 2012
23. september 2015
Oransjevin har vært vanskelig for meg å like, bare ved et par anledninger har de falt i smak. Den første var Terra Harmoge 2012 fra Walter Batte, den andre er denne, 100% Vespaioloen, fra Soarda. Vinhuset Vignaioli Contrà Soarda eies og drives av ekteparet Gloria og Mirco Gottardi. Slekten hadde…
Busch Riesling Marienburg G.G. Rothenpfad 2007
16. september 2015
For 6 år siden smakte jeg denne Rieslingen som fremdeles er å få på Vinmonopolet. Den har utviklet seg videre og viser seg nå fra sin beste side. Den er i tillegg satt ned i pris siden produsenten har fått ny importør og selger ut varelageret. Weingut Clemens Busch ligger i Mittelmosel ved den…
No soup for you!
9. september 2015
Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til…
Sakte Ørret
5. september 2015
Sakte og sakte fru Blom, er ikke sikker på om 30 minutter i ovnen kvalifiserer til sakte stekt, men det klinger i det minste bra og så smakte fisken bedre enn noensinne også! Fordelen med å lage "sakte fisk" er at det er lettere å lage den perfekt stekte fisken, og så blir den så utrolig fint og…
St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Feinherb Riesling 2014
3. september 2015
Vinregionen Mosel er kjent for å ha noe mer restsødme i Rieslingvinene sine enn de andre regionene i Tyskland. Men når sødmen er så nennsom som i denne Feinherben fra Nik Weis, er det bare en glede å drikke. Spesielt til kremete sauser eller til milde asiatiske retter. St. Urbans-Hof har vært i…
Laksetartar med mango og avokadosalsa
26. august 2015
Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, "Gourmet for nybegynnere", som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere. Denne laksetartaren kan fint bli en hoved eller forrett som jeg kommer til å lage ofte fremover. til 4 personer 300 g laksefilet 2 ss gressløk 1/2 ts salt 2 ss olivenolje Skyll…
Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2014
12. august 2015
Etter å ha feriert i Hellas i fjor sommer uten å finne en vin jeg likte var det gledelig å smake Assyrtiko hos importøren i januar. Nå, etter den har fått nesten et år på baken, synes jeg den drikker enda bedre. Bare de siste par ukene har det gått med endel flasker, og flere skal det bli! Gaia…
Sitronbakt Piggvar
5. august 2015
Jeg har laget Piggvar før, det har vært godt, men denne gangen smakte flyndren helt perfekt. Den var fast og fin i kjøttet, selv med tilbehøret kom den gode fiskesmaken frem. Morsomt også med godt selskap som gjorde det mulig å smake flere viner til maten. til 4 personer 2,4 kg hel piggvar tomater…
Viner fra Loire, del 2. Domaine Vacheron
22. juli 2015
Jean-Laurent Vacheron Vi er litt forsinket til møtet hos Domaine Vacheron, telefonen ringer og sjåføren kjører det han er god for gjennom de smale gatene i sentrum av Sancerre. Vi tar inn en blindvei, må snu og tar til høyre i stedenfor venstre, det bannes, så er vi der plutselig. Det er hektisk i…
Viner fra Loire, del 1. Didier Dagueneau
18. juli 2015
Etter mitt besøk i begynnelsen av juni i år til 12 produsenter i Sancerre og en gjennomgang av områdets viner hos "Les Vins de Centre Loire", er det spesielt 2 produsenter som, etter min mening, står frem som de beste. Didier Dagueneau og Domaine Vacheron. Midt i smørøyet av Frankrike i Loire…
Vincent Pinard Charlouise Sancerre Pinot Noir 2012
27. juni 2015
Mitt generelle syn på viner fra Sancerre var stort sett at det var lette og slanke, syrlige, hvite viner som skulle drikkes unge en sommersdag. Men etter nylig å ha romstert rundt dernede på en 12-13 vingårder og smakt noen hundre viner på 4 dager, er oppfatningen, gledeligvis, en annen. Det vil…
Robert Weil Kiedricher Gräfenberg Riesling Erstes Gäwechs 2007
24. juni 2015
2008 årgangen av denne ble smakt i 2010 og var den gang en imponerende vin. 2007 årgangen er regnet som et enda bedre år for denne Rieslingen og etter 8 års hviletid fremstår denne som en helt nydelig og velutviklet vin. En perle i min bok. Weingut Robert Weil ble grunnlagt i 1875, i byen Kiedrich…