Bava Piano Alto Barbera d'Asti 2000

Av og til er det ålreit å dra frem en av de ekstra gode vinene. Den koster litt mer, men å sitte igjen med følelsen av å ha smakt en vin av ekstra storhet, er verdt pengene. Det er ikke hverdagskost å kunne handle en 15 år gammel vin på Vinmonopolet, ferdig modnet, klar for akkurat din gane.…

Les mer


Busch Riesling Marienburg G.G. Rothenpfad 2007

For 6 år siden smakte jeg denne Rieslingen som fremdeles er å få på Vinmonopolet. Den har utviklet seg videre og viser seg nå fra sin beste side. Den er i tillegg satt ned i pris siden produsenten har fått ny importør og selger ut varelageret. Weingut Clemens Busch ligger i Mittelmosel ved den…

Les mer


Caiarossa Pergolaia IGT 2010

Den 3. september ble det lansert hele 188 italienske viner i de 7 spesialbutikkene på Vinmonopolet. En av nyhetene er denne fine og biodynamiske vinen fra Toscana. Flere fra slippet vil fortløpende bli nevnt her. Caiarossa ligger i hjertet av Val di Cecina, på den toskanske vestkysten, ca. 1,5…

Les mer


No soup for you!

Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til…

Les mer


Sakte Ørret

Sakte og sakte fru Blom, er ikke sikker på om 30 minutter i ovnen kvalifiserer til sakte stekt, men det klinger i det minste bra og så smakte fisken bedre enn noensinne også! Fordelen med å lage "sakte fisk" er at det er lettere å lage den perfekt stekte fisken, og så blir den så utrolig fint og…

Les mer


St. Urbans-Hof Wiltinger Alte Reben Feinherb Riesling 2014

Vinregionen Mosel er kjent for å ha noe mer restsødme i Rieslingvinene sine enn de andre regionene i Tyskland. Men når sødmen er så nennsom som i denne Feinherben fra Nik Weis, er det bare en glede å drikke. Spesielt til kremete sauser eller til milde asiatiske retter. St. Urbans-Hof  har vært i…

Les mer


Laksetartar med mango og avokadosalsa

Øyvind Hjelle har skrevet en bra kokebok, "Gourmet for nybegynnere", som jeg har hentet endel oppskrifter fra tidligere. Denne laksetartaren kan fint bli en hoved eller forrett som jeg kommer til å lage ofte fremover. til 4 personer 300 g laksefilet 2 ss gressløk 1/2 ts salt 2 ss olivenolje Skyll…

Les mer


Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2011

Det er ikke ofte du finner en Barolo til skarve 300.- kr som faktisk er av god kvalitet, men denne fra Viberti er ikke ueffen! Den har sine begrensninger, men her er mange gode smaker en kan glede seg over. Azienda Viberti Giovanni holder til like ovenfor Barolo by bare et stenkast unna G.D.Vajra.…

Les mer


Hjemmelaget likør

Til venstre: Bacardi og modne kirsebær, til høyre vodka med ripsbær og jordbær Den våte og kjølige sommeren etterfulgt av mye sol og varme har gitt optimale vekstvilkår for frukt og bær rundt omkring i landet. I byhagen vår bugner det av plommer, rips, epler, kirsebær og etter en tur i marka ble…

Les mer


Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2014

Etter å ha feriert i Hellas i fjor sommer uten å finne en vin jeg likte var det gledelig å smake Assyrtiko hos importøren i januar. Nå, etter den har fått nesten et år på baken, synes jeg den drikker enda bedre. Bare de siste par ukene har det gått med endel flasker, og flere skal det bli! Gaia…

Les mer


Olek Bondonio Barbaresco 2012

Oleks viner har på kort tid rukket å bli lagt merke til og godt likt i Norge. Mange har fått øynene opp for hans supre viner, og det er ikke uten grunn. Når jeg drar frem hans nye Barbarescoen er det fordi det er en liten juvel som ble sluppet nå i juli mens de fleste var på ferie. Det er nok…

Les mer


Sitronbakt Piggvar

Jeg har laget Piggvar før, det har vært godt, men denne gangen smakte flyndren helt perfekt. Den var fast og fin i kjøttet, selv med tilbehøret kom den gode fiskesmaken frem. Morsomt også med godt selskap som gjorde det mulig å smake flere viner til maten. til 4 personer 2,4 kg hel piggvar tomater…

Les mer