Cascina Ebreo Sinche 2006
9. januar 2015
Jeg har vært så heldig å ha smakt alle vinene til Cascina Ebreo; Sinche, Torbido! og Segreto, i flere årganger, både under og etter mitt besøk på gården i 2012. Det er spesielt gledelig at vinene nå er tilgjengelig her til lands etter lenge å hatt kultstatus i USA og blitt solgt på fasjonable og…
Fanny Sabre Volnay 2012
7. januar 2015
Jeg oppdaget Fanny Sabres Fanny Sabre Bourgogne Blanc 2013, i fjor høst. Vinen gjorde et sterkt inntrykk og smakene fra den sitter fremdeles godt i hukommelsen. Når jeg nå også har smakt hennes Volnay er jeg overbevist om at vinene hennes ikke bare individuelt er gode, men at hun også lager viner…
Årets mest minneverdige måltider
30. desember 2014
Det har vært mange gode måltid gjennom året og mange som minnes med glede. Det er ikke lett å kun plukke ut en håndfull retter, men de som er tatt med her, har gitt noen de beste kombinasjonene mellom mat og vin. Kveitefilet i kremet spinat Ikke bare er den en fryd for øyet, den er en ordentlig…
Årets mest minneverdige viner
28. desember 2014
Alle vinene som jeg har nevnt i løpet av året har vært spesielt gode, men hvis jeg skulle ha plukket ut noen som har satt litt dypere spor må det være de som jeg nevner under. Alle, bortsett fra Sainte Croix, er fremdeles tilgjengelig på VP basis eller bestillingsutvalget (står det…
Rippon Mature Vine Pinot Noir 2012
20. desember 2014
Det er ikke lenger bare fra Burgund det kommer topp Pinot Noir viner, det dukker stadig opp nye viner fra Østerrike, Tyskland, USA, Australia, Chiler og New Zealand. Dagens vin kommer fra New Zealand, og er et superflott eksempel på at det finnes topp Pinot viner også her. Vi er så heldige at det…
Streuselkuchen
13. desember 2014
foto © Aneta Kisielewska (smaacznykasek.blogspot.no/) Krumlekake, eller "Streuselkuchen" gir gode minner fra farmors kjøkken. Det var ikke store kjøkkenet, men farmor hadde den plassen hun trengte og ut kom de herligste retter til glede for hele familien. Denne kaken var en gjenganger som var godt…
Habrard Crozes Hermitage 2012
10. desember 2014
Endelig fikk jeg somlet meg til å skrive om en vin fra Laurent Habrard. Det er på høy tid for jeg har satt pris på hans viner ved flere anledninger. For et halvt år siden var det Saint Joseph 2012 som giret meg skikkelig opp, men siden den ikke var å få tak i på Vinmonopolet ble det ikke noen…
Balthasar Ress Hattenheim Nussbrunnen Riesling Spätlese 2001
2. desember 2014
For en flott vin! Sa jeg flott? Jeg mente stunning! Det er ikke hver dag en kan få fingrene i en 13 år gammel hvitvin på Vinmonopolet. Ikke bare er den 13 år gammel, men den er også et klassisk eksempel på en vin som har kommet inn i et stadie av opphøyelse og pur glede. Weingut Balthasar Ress er…
Talenti Rosso di Montalcino 2012
29. november 2014
Et raskt besøk på Røa VP var alt som skulle til, av mange nyheter var det èn som ble spesielt anbefalt. Rett ut av esken på vei til hyllen, havnet det et eksemplar av denne i kurven min også. Når jeg sjekker notatene mine ser jeg at jeg tidligere smakt både 2011 årgangen av Rossoen, og storebroren…
Scherrer Big Brother Pinot Noir 2009
22. november 2014
Det kommer mye godt fra over "dammen" for tiden, og her får du servert nok et utmerket eksemplar av en vin fra USA som setter spor etter seg. Ikke bare er det en god vin, men også en god årgang for vinen. Fred Scherrer har vokst opp i en familie med lange vinmakertradisjoner. Hans foreldre eier og…
Ridge Cabernet Sauvignon Estate 2011
15. november 2014
Jeg kommer over mange gode viner på smakinger rundt om men innimellom finner jeg noen spesielt gode, som denne Caberneten fra Ridge. To flasker ble "testet" med korte mellomrom og flere har havnet i vinskapet. Er du rask på labben kan du kanskje få tak i noen av de få flaskene som er igjen på…
Ovnstekt svinenakke
12. november 2014
Svinenakke kan brukes til mer enn bare pulled pork. Her har den fått 2 timer i ovnen med hvitvin og urter. Resultatet ble et utsøkt måltid om jeg må si det sjøl. Kjøttet ble mørt som bare det og sausen overraskende fyldig og frisk på en gang. Sammen med resten av tilbehøret og vinen ble det i…