Pulled pork sandwich

Det finnes mange oppskrifter på Pulled Pork derute og jeg lurte en stund på om det var nødvendig med en til. Men jeg fant ikke den som passet meg best, så etter endel prøving og feiling, kom jeg frem til en kombinasjon som smaker supergodt. Fordelen med å ha brukt litt ekstra tid på denne er at…

Les mer


Tre fine Pinot Noir

Visste du at det plantes nesten like mye Pinot Noir druer i USA som i Frankrike (30 569 mot 29 784 hektar)? I New Zealand er det plantet kun 4309 hektar av sorten, men av de tre vinene jeg testet her, var det nettopp Cloudy Bay fra New Sealand som kom best ut. Utvalget mitt var ganske tilfeldig…

Les mer


Blåskjellsuppe

Det er ikke så langt ned til sjøen på landstedet hvor vi har en liten åpen plastjolle vi kan dra ut og fiske, eller i dette tilfelle, plukke blåskjell fra. Her om dagen dro jeg ut klokken åtte på kvelden og plukket et par kilo blåskjell, og hadde laget ferdig suppe til klokken halv ti! Suppen ble…

Les mer


Erpacrife Moscato Metodo Classico 2010

Skal du ha mascarponeterte, belgiske vaffler med bærkrem, fruktterte, sjokolade- og bærpavlova eller kun jordbær til dessert? Da er det bare å bestille denne nydelige Moscatoen med en gang! Det blir ikke mye bedre enn dette, både med og uten mat til. Moscato laget på champagnemetoden. Erpacrife er…

Les mer


Domaine Bott Geyl

Jeg besøkte nylig produsenten Bott-Geyl i Alsace og falt langflat for hans flotte søtere viner. Viner som; Pinot Gris Sonnenglans 2008, Pinot Gris Sonnenglans GC 2008, Gewurztraminer GC Schlossreben 2011, Gewurztraminer Sonnenglans 2008 og 2011 og Gewurztraminer Sonnenglans GC 2008. Men selv om…

Les mer


Et besøk til Alsace

Domaine Weinbach Vinranker hos Domaine Weinbach Smaking på Millesime Alsace Kientzheim Domaine Ostertag Smaking hos Domaine Ostertag Nothalten by i bakgrunnen Muenchberg vinmarker Rieslingspirer på Muenchberg vinmarkene Utendørs…

Les mer


Pasta Bolognese

Etter en lærerik og fin tur til Alsace med mye god mat og vin er det godt å komme tilbake til eget kjøkken og få prøvd nye oppskrifter. Denne fant jeg i bladet "Delicious" hvor de hadde hatt en konkurranse om den beste bolognesen. Rosie Ramsden vant og her kommer oppskriften med mitt eget vinvalg…

Les mer


Despagne-Rapin Les Piliers Maison Blanche Montagne-Saint-Emilion 2010

Straks før jeg reiser en tur til Frankrike og gjør et dypdykk i viner fra Alsace, tar jeg med denne rimelige (187.-kr) godbiten av en vin fra Bordeaux. Vingården Despagne Rapin har vært familieeid siden 1812, og ligger i den sørøstlige delen av Saint Emilion. Her har de 32 hektar med vinmarker…

Les mer


Grillet indrefilet av svin

For en måneds tid siden marinerte jeg denne indrefileten og la det i frysen for å ha den til en passende grilldag. Og en bedre dag enn i forgårs (mandag) skal man vente lenge på. Etter en treningstur på racersykkelen til Moss og hjem (133km) på søndagen, var det helt greit med nok en fridag og god…

Les mer


Nittardi Chianti Classico 2011 og Chianti Classico Riserva 2009

Jeg hadde den glede av å møte grunnleggeren av Nittardi, Peter Femfert, under et lunchbesøk i Oslo for en måneds tid siden. Et hyggelig møte med en hyggelig mann, som lager flotte viner! -  -  - Nittardis vinmarker er unikt plassert i åsryggene og skogene mellom Castellina in Chianti og Panzano i…

Les mer


Kveitefilet i kremet spinat

Opprinnelig skulle det ha vært Slettvar til denne oppskriften, men flyndren var ikke å oppdrive nå sist lørdag, så da ble det noen fine Kveitefileer fra Flyvesfisken i stedet. Ikke et dårlig valg akkurat. Resultatet ble en smakfull og lett hoved- eller forrett. Som siderett hadde vi ganske enkelt…

Les mer


Audoin Marsannay Clos du Roy 2011

Denne fine Pinot Noir vinen kommer fra en produsent som jeg har fulgt i noen år. En vin det er verd å stifte nærmere bekjentskap med hvis du ikke kjenner til de fra før. Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits,…

Les mer