Robinot Fêtembulles 2010
28. mai 2012
Jean-Pierre Robinot holder til i Chahaignes i Loire. Her kultiverer kultiverer han 6,5 ha vinmark etter biodynamiske prinsipper. Alle hans viner er naturviner, han bruker ikke svovel og kun naturlig gjæring. Denne vinen tappes på flaske uten filtrering når det er ca 20g restsukker igjen, vinen…
Nyheter mai 2012
19. mai 2012
Her er et utvalg av viner jeg spesielt likte etter en nyhetssmaking jeg var på hos Moestue. hvitviner: 3 Winzer Riesling Trocken 2011 Denne Rieslingen er et resultat av et sammarbeid med tre barndomsvenner, Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stephan Wintner. Frisk og god vin med fin fylde, smak av…
Scarzello Erpacrife Nebbiolo Metodo Classico 2008
5. mai 2012
Unik musserende vin for varme sommerdager. Erpacrife har et sprudlende fruktig anslag, etterfulgt av en lett syrlig smak av grønne epler med en spesiell og smakfull anelse av nebbiolo druen. Fra midtpartiet og ut har den en fin tørrhet og et lett tanninsk bitt pent innpakket av en florlett…
Anselmann Riesling Eiswein 2009
28. april 2012
Weingut Anselmann lager hele 11 sorter Eiswein. Denne, som er laget på Riesling, har en nydelig sitrussødme, lett og tung på en gang, med en frisk smak av aprikos, grapefrukt og appelsin, smaker som sitter lenge og som er vanskelig å glemme. Anselmann familien har dyrket vin i flere generasjoner,…
Bouvier Bourgogne Aligoté Vieilles Vignes 2009
11. april 2012
Jeg har tidligere smakt meg frem på Marsannays Pinot Noir viner fra forskjellige produsenter og fant at Bouvier er en av de mest spennende. Denne hvitvinen, laget på druen Aligotè, er intet unntak. Domain Renè Bouvier ble etablert av Henri Bouvier i 1910 og har vært i familien i tre generasjoner.…
Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2010
28. mars 2012
Denne vinen vender jeg stadig tilbake til. Det er en deilig og rimelig barbera med flott frukt, lett eiket og friske tanniner som passer godt til fredagspizzaen. Her får du mye vin for pengene. En av de beste årgangene av denne er 2007. Kommer du over noen er det bare å kjøpe det du får tak i!…
Massolino Barbera d’Alba Gisep 2008
19. mars 2012
Av Barbera d`Alba viner er dette en av de aller beste. Denne vinen har masser av kropp, sjel og frukt. Deilig myk og mørk inngang, lett saftig, sort pepper, kirsebær, moreller, undertoner av lakris, vanilje. Selv om det er mye eik, balanseres den fint. Bløte tanniner, sitter veldig lenge.…
Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese *** 2010
15. mars 2012
En mer elegant sødmefylt Riesling enn dette skal man lete lenge etter. Denne årgangen er utsolgt hos leverandør, og den lages kun i gode år, men de som leser dette innlegget kan like godt merke seg denne vinen, og produsenten. Neste gang den kommer på markedet er det bare å kjøpe det man kommer…
Corino Barolo Vecchie Vigne 2004
7. mars 2012
Corino er et legendarisk lite vinhus fra 1952 i Annunziata nedenfor La Morra, som i dag drives av sønnen Giuliano og produserer ca 40 000 flasker på 8 hektar vinmark. Fra midten av 80- tallet fulgte de familiens nære venn Elio Altare’s mere moderne metoder med kortere maserasjon, «green harvest»…
Fontodi Vigna del Sorbo 2007
29. februar 2012
Fontodi lager noen av de beste vinene jeg har smakt. La ikke prisen skremme deg, du vil få en smaksopplevelse du sent vil glemme. Gården ligger midt i hjertet av Chianti Classico, rett syd for landsbyen Panzano, i “Conca d’Oro” (det gylne skjell). Fontodi har vært eid av familien Manetti siden…
Occhipinti Siccagno Nero d’Avola 2008
22. februar 2012
Jeg faller stadig tilbake til Ariannas viner. Vinene hennes er så elegante og full av sjel at det er vanskelig å ikke like de. Occhipinti er lokalisert i Vittoria, sørvest på øyen Sicilia. Ariannas omdømme som vinmaker vokser med hver årgang. Hennes første årgang var i 2004, men det var ikke før i…
Weiser Küenstler
15. februar 2012
Jeg ble for 3 år siden kjent med produsenten, Weiser Künstler, gjennom den fantastiske vinen Enkircher Ellergrub. En bedre vin til blåskimmelost skal letes lenge etter. For kort tid siden var jeg så heldig å få tilsendt vinene under til en smaking. Smakingen bekreftet hvor stort savn det er å ikke…