Nittardi Ad Astra 2020 & Nectar Dei 2019

Vinene til Nittardi er alltid en glede å smake. Spesielt supertoscaneren Nectar Dei er en utsøkt vin, den drikker bra nå men vil også ha godt av å få 5-10 år på langs. –  –  – Nittardi har eksistert siden 1600 tallet og har hatt mange eiere siden den gang, men det var ikke før Peter Femferd og…

Les mer


Crystallum Peter Max Pinot Noir 2022

2022 av Peter Max er farlig god i denne årgangen. Den drikker superfint nå men har også et langt liv foran seg til den som klarer å vente ;) -   -   - Peter-Allan og hans bror Andreas Finlayson startet Crystallum Wines i 2007 i Hermanus, omtrent 1 1/2 time sørvest for Cape Town. De er tredje…

Les mer


La Carlina Bionzo Barbera d’Asti 2019

Bricco Carlina sin Bionzo er en svært leskende, lettdrikkelig og innbydende vin som en godt kan gjøre seg bekjent med først som sist. Matvennlig er den også. -  -  - Du finner Bricco Carlina i den piemontesiske provinsen Cuneo, i den lille landsbyen Grinzane Cavour, midt mellom Alba og Barolo i…

Les mer


Hvordan kombinere mat og vin

Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…

Les mer


Chateau Musar 2017

Musar sine viner holder alltid høy kvalitet men noen ganger, som nå, stikker en og annen årgang seg frem som spesielt god. Og sånn er det med 2017 årgangen, den resonnerte spesielt godt i smaksløkene. -   -   - Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar som den gang var bare 20 år gammel.…

Les mer


Karsten Peter Ancestral Rot 2021

Karsten Peter har laget vin i mange år men har kun siden nylig laget vin på egen etikett. Med en håndfull viner kom han inn fra sidelinjen som et friskt pust med sin første årgang, 2021. -  -  - Det var foreldrene til Karsten som startet vingården i sin tid og det var kanskje duket for at Karsten…

Les mer


Fontanabianca Barbaresco 2020

Barbaresco på økonomi (305.-) men med en hyggelig smaksreise. Trivelig vin til fredagshygge med taco eller pizza på bordet. -  -  - Fontanabianca er en familieeid vingård som ligger i byen Neive omlag 14 minutter nord for byen Alba i Piemonte. Her er det Aldo Pola og hans familie som står for den…

Les mer


Andebryst med trekkspillpoteter

Inspirert av Gladkokken sin oppskrift og fremgangsmåte på and snekret jeg sammen et måltid med noen endringer og en superfin Pinot Noir (Spätburgunder) fra Tyskland. Et måltid som garantert vil bli laget på nytt! -  -  - til 4 personer 3 stk andebryst 12 stk delikatesseløk 400 g kantarellsopp 4…

Les mer


Savage Syrah 2020

Det er noen år siden jeg møtte Duncan på Territoriet sammen med et knippe vinmakere fra SørAfrika. Møtet var kort men både personen og vinene hans ga et svært godt inntrykk. Nå noen år senere har hans viner ofte vært å finne på mitt bord og i min vinkjeller. -  -  - Duncan Savage sin satsning…

Les mer


Short ribs/oksebryst

Veldig enkelt å tilberede, supermørt kjøtt, og sausen.... det må være en av de beste jeg noen gang har laget! Av og til behøver ikke måltidet bestå av for mye ingredienser og denne gangen var det helt perfekt! Valg av vin til maten viste seg også å være av det bedre slaget:) -  -  - til 4……

Les mer


Russell Joyce Gamay Noir 2021

Russel Joyce sine viner har fått et godt fotfeste her i Norge og det med rette. Vinene hans er av det bedre slaget både under "Joyce" etiketten men nå også under "Russel Joyce". -  -  - Russel Joyce vokste opp på en liten gård med 2 hektar vinmarker som faren hadde plantet og hvor de laget en…

Les mer


Clendenen Bricco Buon Natale Nebbiolo 2017

Noe overraskende og i alle fall utypisk å finne en Nebbiolo utenfor Piemonte, og ikke mindre overraskende at den faktisk er svært god og mer tilgjengelig enn mange andre av sorten fra Italiens land. Jim Clendenen var virkelig inne på noe stort med sine viner, en foregangs-personlighet som…

Les mer