Travaglini Il Sogno 2006

Travaglini er den største produsenten i Gattinara med 50 hektar vinmarker. Her har de produsert vin siden 1920, men det var ikke før i 1958 at den særegne flasken ble introdusert og som sammen med innholdet, gjorde vinhuset velrennomert.  Il Sogno (drømmen) var Giancarlo Travaglinis drøm om å lage…

Les mer


Tenuta il Sogno Barbera d’Asti Superiore Bricco Soria 2007

Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…

Les mer


Tenuta il Sogno Barbera d'Asti Superiore Bricco Soria 2007

Jeg skrev om Tenuta Il Sognos Due Brenton 2008 for en uke siden, men Bricco Soria 2007 fortjener også å bli fremhvet. Eli Anne Langen og Frode Refstad slo seg ned i Piemonte på vingården Tenuta il Sogno i 2002. Her jobber de i pakt med jorden, alt er biodynamisk drevet og de gjør alt for hånd.…

Les mer


Tenuta il Sogno Due Brenton 2008

I 2002 overtok det norske paret Eli Anne Langen og Frode Refstad vingården Tenuta il Sogno som ligger ved landsbyen San Marzano Oliveto, i Asti-Provinsen i Piemonte. De startet opp som økologiske vinprodusenter, men gikk over til å arbeide biodynamisk i 2005. Eli Anne og Frode gjør all jobben på…

Les mer


Ovnstekt Lammecarè

Til 4 personer 800 g lammecaré 1/2 rødløk 1 gul squash 1 stk purre 10 dadler 20 g mandler marinade 5 fedd hvitløk 1 banansjalottløk 2 ts black pepper 2 ss olivenolje 2 ss fersk salvie 1 ss tørket appelsinskall Skjær carèen på langs, slik at mesteparten av kjøttet blir eksponert. Bland sammen…

Les mer


Bosco Agostino Barbera d'Alba Volupta 2009

Dette er den første vinen fra Bosco Agostino på det norske markedet, men forhåpentligvis ikke den siste. Vinene hans er altfor gode til at vi ikke skal få oppleve de. Bosco Agostino er en familiedrevet gård som holder til i LaMorra. Frem til 1970 ble druene herfra kun solgt som frukt, men med…

Les mer


Hilberg-Pasquero Nebbiolo d’Alba 2008

Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter. Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av…

Les mer


Hilberg-Pasquero Nebbiolo d'Alba 2008

Denne godbiten, og en av nyhetene på Vinmonopolet i høst, er raskt blitt en av mine favoritter. Det er en nydelig vin som tar godt tak i smaksløkene og gir ikke slipp på lenge. Den har en insmigrende duft av kaprifoler, lær, eik og moreller. På smak er den kraftfull og leskende, med en anelse av…

Les mer


Villa Cafaggio Chianti Classico 2009

Villa Cafaggio holder til like ved byen Panzano i Conca d'Oro, sør for Firenze. Her eier de 70 hektar hvorav 40 hektar er vinmarker, 22 hektar skog og 8 hektar oliventrær. 85% av vinmarkene er beplantet med Sangiovese og 15% Cabernet Sauvignon. Druene til denne vinen høstes for hånd tidlig i…

Les mer


Cressonnière Cuvè Mataro 2004

Jeg klarte bare å holde meg 1,5 år til før den siste flasken av Mataro 2004 endte sine dager. Min gode venn og nabo, Arild, kom på besøk med noen franske viner. Mitt bidrag denne kvelden ble den siste flasken av Mataro 2004. Det ble kveldens største høydepunkt! Duften var helt fantasisk med…

Les mer


Castello dei Rampolla Sammarco 2007

En djevelsk god vin som Wine Spectator gir 97p! Selv om den koster noe mer enn en hverdagsvin, er den relativt pent priset for en vin av så høy kvalitet. Vel verd pengene. Castello dei Rampolla drives av Maurizia og hennes bror Luca di Napoli i hjertet av Chianti Classico. Gården har 42 hektar…

Les mer


Cigliuti Barbera d’Alba Serraboella 2009

Azienda Agricola Cigliuti holder til i Serraboella, et lite tettsted rett i nærheten av Neive i Barbaresco. Her har Cigliuti-­familien tappet vin under egen etikett og drevet andre former for landbruk siden 1964, blant annet dyrking av hasselnøtter, som tradisjonelt har vært en viktig…

Les mer