Bruno Giacosa Barbera d'Alba Falletto Serralunga d'Alba 2008

Bruno Giacosa lager noen av de beste viner som er å oppdrive. Vinen er gjæret i rustfrie ståltanker for å bevare den intense aromaen, typisk for denne druen. Maserasjon varer i 14 dager med omrøringer daglig for å gi vinen dypere farge. Deretter lagres vinen på store franske eikefat i 11 måneder,…

Les mer


Odfjell 2005

Dette er Odfells signaturvin. 2005 årgangen er regnet som den beste årgangen så langt, selv om den fortsatt er veldig ung. Vinen og drueblanding er basert på den beste druekvaliteten dette året (Carignan). En deilig vin, mørk og tung med fin balanse, myke tanniner, pepper, bringebær, bjørnebær,…

Les mer


Lonardo Aglianico 2008

Contrade di Taurasi er en 5 ha, familieiet vingård som først i 1998 kom med en egenprodusert vin på markedet. Før denne tid solgte de druene sine til et kooperativ. Contrade de Taurasi er også de eneste i verden som selger hvitvinen Grecomust' IGT Campania, laget på druen Grecomust. Aglianico er…

Les mer


Scarzello Barolo Vigna Merenda 2005

Dette er CRU vinen til Scarzello som bare blir produsert i gode årganger. Vigna Merenda er også en enkeltmarksvin som Scarzello har monopol på i Sarmassasonen. Den får ca 30 dager maserasjon før den lagres på 25hl slovanske eikefat i 2 og et halvt år. Når Federico føler det er riktig, "klarer" han…

Les mer


Ch. K Rouge 2008

Det er spesielt moro å finne en vinmaker som lager så gode viner som Katharina Mowinckel gjør. Ikke bare lager hun gode viner, men hun kommer fra min hjemby, Bergen, også. Nå bor hun i Le Fougueyrat, 15 km from Bergerac og 80 km øst for Bordeux i Frankrike. Det har på kort tid blitt mange…

Les mer


Scarzello Barbera d’Alba Superiore 2007

Det er bare å merke seg navnet, Scarzello. Den 5 hektar store, 3 . generasjons drevne vingården i hjertet av Barolo lager noen ganske spennende viner. En del af druematerialet stammer fra bunnen av Barolo-marken "Vigna Merenda" på Pajagallo og Sarmassa. Kun få drueklaser per vinstokk høstes (green…

Les mer


Valpolicella Ripasso Torre del Falasco 2006 og 2009

Dette er en god og rimelig Valpolicella fra cooperativet Valpanenta, nordøst i Italia. Ripasso-metoden innebærer at Valpolicella-viner av svært god kvalitet får gjære på bunnfallet av Amarone-fat. Dette gir en kraftigere vin, med mer alkohol, tanniner og høyere syre. 2006 årgangen smakt 24/1-2009…

Les mer


Pelassa Nebbiolo d’Alba Sot 2007

Pelassa er en liten gård i Nord-vest Italia som ligger mellom Asti og Alba. Her har de siden 1960 laget vin på sine 12 hektar. Størsteparten av vingården er i Sot og San Pancrazio området hvor de lager viner på druesortene Barbera, Nebbiolo og Arneis. Disse druesortene trives spesielt godt i det…

Les mer


Hellstrøm Bon Vin Rouge 2010

For en tid tilbake (5. september) var jeg så heldig å få være tilstede under lanseringen av Helstrøms Vin Rouge på Skaugum. Ikke bare var vinen meget god men det ble det også servert en nydelig entrecot til vinen. Jeg klarte ikke å matche den gode retten som ble servert, men prøvde meg med min egen…

Les mer


Orzada Carmenère 2008

Denne Carmeneren var overraskende kraftfull. Enda mer kraft og mystikk i denne enn Orzada Malbec 2008, selv om også den hadde mørke toner. Her er det smak av vått høstløv i fra de dype mørke skoger, saftig og kraftfull, søt men bitter, preg av eik, pepper, vanilje og en smak av malt. Myke tanniner…

Les mer


Chateu Laroque 2006

2005 årgangen av denne er regnet for å være den beste, ved siden av 2004 og 2006, så langt. På en vinsmaking med Laroque 31/10 i år, fikk vi smake 2008, 2007, 2006, 2005, 2003, 2001 og 2000 årgangene. 2005 årgangen ble bekreftet å være århundrets årgang, men selv om den var meget god synes jeg at…

Les mer


Occhipinti SP68 Nero d'Avola e Frappato 2009

2008 årgangen av denne vinen ble i en blindsmaking kåret til den beste vinen i klassen over 130 kr på Vinmonopolet. Selv om jeg likte Il Frappato 2007 svært godt har jeg her fått en ny favoritt blant Occhipintis viner. Arianna Occhipinti (28 år) lagde sin første årgang i 2004. Gården drives…

Les mer