Cavallotto Langhe Nebbiolo 2014

Det er egentlig litt rart at jeg ikke har trukket frem viner fra denne produsenten i Piemonte før nå. Jeg har nemlig satt stor pris på vinene deres over en lengre tid, spesielt deres Barolo Bricco Boschis, eller Vigna San Giuseppe, men nå sitter jeg altså her og koser meg med deres Langhe Nebbiolo…

Les mer


Påskelam

Lammelåret ble stekt på indirekte varme på utegrillen, en metode jeg etterhvert har benyttet meg av mange ganger,  kjøttet blir fantastisk mørt og godt på denne måten. Planen var egentlig å grave låret ned i bakken ala "Far min sitt kjøkken", men i siste instans ble det nedstemt. Det var noe med…

Les mer


Joseph Phelps Freestone Pinot Noir 2012

  Nysgjerrig som jeg er både på Pinot Noir og viner fra California, plukket jeg nylig opp denne på et besøk på Vinmonopolet. Prismessig (399.- kr) ligger den omtrent på samme nivå og i godt selskap med produsenter som Kutch, Scherrer, Anthill, eller Peay. -  -  - Joseph Phelps Vineyards er en…

Les mer


Vacheron Sancerre Rouge 2014

Det er på tide å børste støv av denne fine produsenten fra Sancerre. Helt siden besøket på gården for 2 år siden har jeg hatt et godt øye til Vacheron sine viner, spesielt Les Romains, Chambrates og Sancerre (hvit), men også hans røde viner (Pinot Noir) som denne 2014 Sancerren. -  -  - Domaine…

Les mer


Barbera della Stoppa 2007

Naturvin er ikke for alle, gjerne fordi de er noe reduktiv og har en litt stram smak av stall. Det er ikke alltid jeg synes de er så spennende selv, men denne Barberaen er et friskt pust som jeg likte umiddelbart. -  -  - La Stoppa holder til ved byen Rivergado som ligger helt vest i vinregionen…

Les mer


Bod. Classica El Pacto Tempranillo 2014

Denne spanjolen kan jeg godt holde i hånden, ofte. En sjelden og god perle av en vin som er matvennlig men samtidig også en å kose seg med foran peisen med god musikk til. Den er ikke vanskelig å få tak i, den finnes på hele 200 vinmonopol landet rundt siden november i fjor, og til 175.- kr er…

Les mer


Ytrefilet av elg

Da ble det suksess på matfronten igjen! Det har gått en stund uten for mange matinnslag på bloggen, middagene har vært gode men det er først nå ble jeg fornøyd nok med bildene som ble tatt. Elgretten ble superb, vinen var eksepsjonell! Hovedoppskriften fant jeg hos Smedstuen Gård mens sjysausen…

Les mer


Brio de Cantenac Brown 2009

Det kommer riktignok mange fine viner på Burgundslippet nå på torsdag, men allerede i dag har du muligheten til å slå kloen i en super vin fra Bordeaux til en relativt god pris! Og jeg kan røpe med det samme at den er ekstremt godt! Når en kommet over viner som denne er det bare å stå i givakt!…

Les mer


Rocca di Frassinello

Etter å tilfeldig kommet over Ornello og digget den ordentlig, var jeg på pressesmaking hvor jeg fikk smake resten av vinene deres og falt også langflat for toppvinen deres, Rocca Frassinello 2011. Rocca di Frassinello er en av 4 gårder under paraplyen til Domeni Castellare di Castellina. De fire…

Les mer


Sukkerinnhold i vin

foto @ Jørn G. Broll Rødvinene jeg drikker inneholder normalt sett kun 1-2 gram sukker per liter, godt innenfor det en kan forvente av en tørr rødvin, men erfaringen jeg gjorde på vintur til sør Portugal i høst var overraskende. I løpet av smakingene hos de 10 produsentene vi besøkte ble det klart…

Les mer


Årets mest minneverdige måltid

Det har blitt færre delte matoppskrifter i året som gikk enn det som er vanlig. Det er delvis fordi noen av bildene ble vraket (er blitt for selvkritisk!), noen ganger har jeg vært fornøyd med kun å lage et godt måltid til familie og venner, og så må jeg medgå at jeg har konsentrert meg litt mer…

Les mer


Årets mest minneverdige viner

Enda et år er snart tilbakelagt og det er på tide med et tilbakeblikk på de mest minneverdige vinene jeg har smakt i løpet av året. Nå har jeg smakt drøye 3000 viner dette året så det er et snevert utvalg som tas med her nå, men alle vinene som er nevnt her representerer meget gode opplevelser. De…

Les mer