Glimt fra Marche, Italia

I skrivende stund er jeg i byen Ancona i vindistriktet Marche i Italia. Kanskje ikke det mest kjente område for mange der hjemme, men visste du at organisk vinproduksjon har tredoblet seg her bare de siste tre årene, til 40%? De siste tre dagene har jeg smakt meg gjennom et hundretalls viner og…

Les mer


Sato Pinot Noir 2013

Det lages ikke mange av vinene til Sato, kun ca 400 kasser totalt årlig, en liten produksjon av gyldne dråper. Jeg digger ganske enkelt vinene til Yoshiaki og Kyoko Sato. Den første vinen til Sato Wines var nettopp denne Pinot Noiren. 190 kasser ble produsert i sin første årgang i 2009. I dag…

Les mer


Il Poggione Brunello di Montalcino 2010

Denne Brunelloen har nok falt under radaren til de fleste siden den fremdeles er å finne på Vinmonopolet. Vinen er valgt av Wine Spectator til å være den fjerde beste vinen, av 100, i 2015! Markedsprisen i USA er ca. 700.- kroner, her i Norge koster den 299.- kr! Hvis det ikke er nok gir…

Les mer


Chateau Laroque 2011

Etter noen år i skyggen av endel andre viner, kom denne flotte vinen under radaren igjen. En gave, et funn, en glede! Det er ikke første gang jeg smaker den og ikke første gang jeg skriver om den, og garantert ikke siste gang heller. Med sine gode smaker gleder den en vinøs mann. Chateau Laroque…

Les mer


Kanonkop Pinotage 2013

Jeg er frelst, blitt Pinotage fan over natten. Jeg må kanskje endre navnet på katten vår til Pinotage, etter å ha smakt denne smekre vinen. Hm, hva sier du Gunnar? Du finner Kanonkop Estate i skråningene ved Simonsberg fjellet i regionen Stellenbosch, en halvtimes kjøretur øst for Cape Town i…

Les mer


Portugal kaller

Innhøstningen var for det meste avsluttet da vi ankom Portugal i forrige uke, høsten hadde satt inn og strødde rundt seg med sin ødsel av farger. Vi var fire norske skribenter som satte foten på Portugisisk jord, invitert av Wines of Portugal for å oppleve noe av det beste vindistriktene i landet…

Les mer


Stuet kalvekjøtt med tagliatelle

Dette begynte som et toretters måltid med mye grisling på kjøkkenet. Den andre retten skulle bli rekesuppe. Innkokt på rekeskall, reker, vin etc. Det duftet godt og smakte bra underveis, men når den var ferdig var den beisk og uspiselig! Da ble heldigvis denne kalvekjøttretten redningen, med gode…

Les mer


Schug Carneros Heritage Reserve Pinot Noir 2011

Når jeg først er i gang med anbefalinger av vinene til Schug, er denne Pinot Noiren ikke til å komme forbi. Også den er Heritage Reserve, av spesielt utvalgte druer, lengre modnet og spesielt god. Schug Winery ligger i Sonoma, bare en times biltur nord for San Francisco. Gården er familiedrevet og…

Les mer


Porcone ‘Butchers’ Reserve IGT Veneto 2010

Det er ikke første gang jeg drar frem viner fra Zio Porco, og garantert ikke siste gang heller. Marco Giovanni Zanetti er en kul fyr som lager mange gode viner. Marco er oppvokst i Tyskland, men familien er fra Veneto. Den unge vinmakeren er tidligere butler, vinkelner i noen av Europas beste…

Les mer


Porcone 'Butchers' Reserve IGT Veneto 2010

Det er ikke første gang jeg drar frem viner fra Zio Porco, og garantert ikke siste gang heller. Marco Giovanni Zanetti er en kul fyr som lager mange gode viner. Marco er oppvokst i Tyskland, men familien er fra Veneto. Den unge vinmakeren er tidligere butler, vinkelner i noen av Europas beste…

Les mer


Bava Piano Alto Barbera d'Asti 2000

Av og til er det ålreit å dra frem en av de ekstra gode vinene. Den koster litt mer, men å sitte igjen med følelsen av å ha smakt en vin av ekstra storhet, er verdt pengene. Det er ikke hverdagskost å kunne handle en 15 år gammel vin på Vinmonopolet, ferdig modnet, klar for akkurat din gane.…

Les mer


Caiarossa Pergolaia IGT 2010

Den 3. september ble det lansert hele 188 italienske viner i de 7 spesialbutikkene på Vinmonopolet. En av nyhetene er denne fine og biodynamiske vinen fra Toscana. Flere fra slippet vil fortløpende bli nevnt her. Caiarossa ligger i hjertet av Val di Cecina, på den toskanske vestkysten, ca. 1,5…

Les mer