No soup for you!

Vi var 5 til middag og selv om det ble gjort gode innhogg i gryteretten, ble det nok restemat til 2 personer. Nam, nam og atter nam! Jeg sender en takk til Al Yeganeh som er opphavet til oppskriften til denne digge kyllingsuppen. Al startet The Soup Kitchen International som var inspirasjonen til…

Les mer


Viberti Giovanni Barolo Buon Padre 2011

Det er ikke ofte du finner en Barolo til skarve 300.- kr som faktisk er av god kvalitet, men denne fra Viberti er ikke ueffen! Den har sine begrensninger, men her er mange gode smaker en kan glede seg over. Azienda Viberti Giovanni holder til like ovenfor Barolo by bare et stenkast unna G.D.Vajra.…

Les mer


Olek Bondonio Barbaresco 2012

Oleks viner har på kort tid rukket å bli lagt merke til og godt likt i Norge. Mange har fått øynene opp for hans supre viner, og det er ikke uten grunn. Når jeg drar frem hans nye Barbarescoen er det fordi det er en liten juvel som ble sluppet nå i juli mens de fleste var på ferie. Det er nok…

Les mer


Viner fra Loire, del 2. Domaine Vacheron

Jean-Laurent Vacheron Vi er litt forsinket til møtet hos Domaine Vacheron, telefonen ringer og sjåføren kjører det han er god for gjennom de smale gatene i sentrum av Sancerre. Vi tar inn en blindvei, må snu og tar til høyre i stedenfor venstre, det bannes, så er vi der plutselig. Det er hektisk i…

Les mer


Viner fra Loire, del 1. Didier Dagueneau

Etter mitt besøk i begynnelsen av juni i år til 12 produsenter i Sancerre og en gjennomgang av områdets viner hos "Les Vins de Centre Loire", er det spesielt 2 produsenter som, etter min mening, står frem som de beste. Didier Dagueneau og Domaine Vacheron. Midt i smørøyet av Frankrike i Loire…

Les mer


Logan Pinot Noir

Her kommer det to unge friske, rimelige og lettdrikkelige sommerviner fra Australia. Begge er laget på 100% Pinot Noir og drikkes best lett avkjølt alene eller til maten anbefalt under. Du finner Logan Winery i Orange distriktet, 3,5 timer nordøst for Sydney i Australia. Den ble startet av Peter…

Les mer


Vincent Pinard Charlouise Sancerre Pinot Noir 2012

Mitt generelle syn på viner fra Sancerre var stort sett at det var lette og slanke, syrlige, hvite viner som skulle drikkes unge en sommersdag. Men etter nylig å ha romstert rundt dernede på en 12-13 vingårder og smakt noen hundre viner på 4 dager, er oppfatningen, gledeligvis, en annen. Det vil…

Les mer


Et møte med Sancerre

I påvente fra en mer utfyllende rapport fra min nylige vin tur til Sancerre, serverer jeg noen bilder å hvile øynene på så lenge. Sancerre i det fjerne Det spirer og gror hos Domaine Pabiot Flaskehals Silex markene like utenfor hovedhuset til Dagueneau Jean Laurent Vacheron Vinkjeller hos Domaine…

Les mer


Delas Freres

Det hender jeg får vareprøver fra importører, noen viner blir skrevet om, langitfra alle. Av 4 viner smakt fra Delas overrasket 3 av de med å være av høy kvalitet, og i tillegg er de rimelige/fornuftig priset. Med andre ord får du her mye god vin for pengene. Vingården Delas Freres ble grunnlagt i…

Les mer


Indrefilet av okse

Indrefeilet og ytrefeilet stod det på lappen hos den nye lokale kjøttbutikken. Hehe, men det var ikke mye feil med kjøttet, svært mørt og fint var det. Prisen var det ikke noe å si på, heller. Jeg kjøpte et helt ferskt lammelår derfra forrige uke som etter å langsomt ha grillet det på indirekte…

Les mer


Ytrefilet av svin med risotto

Ikke så mye smak i selve kjøttet sa kona, men veeldig god saus, risotto og purre da:) Må ha glemt å krydre kjøttet før det ble lagt i vannbad! Sjøl helte jeg godt med saus over og digget smakene det hele ga i harmoni, og når vinen spilte på lag som her var det greit å være fornøyd med resultatet.…

Les mer


d’Arenberg The Dead Arm Shiraz 2010

Denne ble anbefalt av en god vinvenn, takk for tipset Morten:) Det skulle vise seg å være en ordentlig godbit som jeg nøt til siste dråpe. Joseph Osborn kjøpte 25 hektar marker i 1912 i Maclaren Vale, en ca. 45 minutters kjøretur sør for Adelaide i Australia. Det var begynnelsen på et ikke så lite…

Les mer