d'Arenberg The Dead Arm Shiraz 2010
11. april 2015
Denne ble anbefalt av en god vinvenn, takk for tipset Morten:) Det skulle vise seg å være en ordentlig godbit som jeg nøt til siste dråpe. Joseph Osborn kjøpte 25 hektar marker i 1912 i Maclaren Vale, en ca. 45 minutters kjøretur sør for Adelaide i Australia. Det var begynnelsen på et ikke så lite…
Ch. Cambon 2013
25. mars 2015
Samme årgang av denne ble egentlig fort utsolgt i fjor, men så fikk importøren tak i 600 flasker til. Det er gode nyheter for de som liker en saftig og god rødvin til skarve 160.- kr! Gården til Marcel Lapierre, Chateau Cambon, ligger i byen Villiè-Morgon, ca. 45 minutters kjøretur nord for Lyon.…
Pascal Clement Savigny-les-Beaune 1er Cru Aux Gravains 2012
22. mars 2015
Pascal Clement har ikke holdt på lengre enn siden 2012, men lager allerede viner som er verd å legge merke til. Jeg har riktignok kun smakt hans topp cuve, 1er Cru Aux Gravains, som også er hans første årgang, men når det allerede smaker som dette er potensialet enormt. Vinen er det bare å handle…
Indrefilet av storfe
14. mars 2015
Metoden med å trekke kjøttet i kraft har jeg prøvd med hell før. Den gangen var det Brimis urtetrekte indrefilet, nå var det Gordon Ramsays forslag med å trekke kjøttet etter det var først brunet, i kyllingkraft. Resultatet ble også denne gang et saftig og velsmakende stykke kjøtt. Et digg måltid…
Alberto Oggero Roero 2011
11. mars 2015
Dagens anbefaling er soleklar! Selv etter å ha stått åpen 2 dager i kjøleskapet byr den på fyldige og friske smaker. Jeg kan ikke annet enn å digge den mørke frukten og den fine syrligheten og tanninene som biter lett fra seg. En ting er sikkert, jeg skal bunkre opp med denne vinen. I byen Canale…
Kje / lammegryte
4. mars 2015
For noen uker siden hadde jeg et et lite bloggertreff på mitt kjøkken med Geir fra "Far min sitt kjøkken", noe som blant annet resulterte i et saftig og godt grytemåltid. til 4 personer 1 kg bog fra kje eller lam 2 ss olivenolje 3 fedd hvitløk 1 grønn paprika 1 gul paprika 1 rød paprika 1 stor……
Bibringe med rotfrukt og polenta
25. februar 2015
Bibringe kommer fra brystbenet fra storfe og brukes vanligvis til suppekjøtt eller til å koke kraft på. Men langsteker du det, som her, får du et saftig og velsmakende kjøtt. Kjøp litt mer kjøtt enn du pleier siden kjøttet har en del bein og fett. 1,7 kilo kostet omtrent 175.- kr, ikke dyrt for et…
Muhr – Van der Niepoort
21. februar 2015
Sammen med sin tidligere ektemann, den ikke ukjente Dirk van der Niepoort, lager Dorli Muhr noen supre viner i Carnuntum distriktet i Østerrike. Dorli arvet et par hektar vinmarker fra sin mor beplantet med druen Blaufränkisch i Spitzerberg, like sør for Donau, nær den ungarske grensen. Etter…
Sadie Skurfberg 2013
14. februar 2015
Sør Afrika har vært litt upløyet mark for meg, men da jeg nylig kom over vinene fra Sadie var det umulig å ikke komme med en soleklar anbefaling på de. Spesielt Skurfberg 2013 falt i smak, men også Sadie `T Voetpad 2013 var suveren. Eden Sadie, eier av Sadie Family Wines er en av Sør Afrikas mest…
Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2011
4. februar 2015
Gi meg Bric Balin fra Moccagatta og jeg har det jeg trenger. Livet blir litt bedre for en stund med et glass eller to av denne. Jeg sier ikke nei til deres Basarin eller en Cole for den del, men får jeg velge holder jeg helst Bric Balin i begge hender. Vingården Moccagatta holder til i hjertet av…
Mørbrad med soppbèarnaise
21. januar 2015
I oppskriften til Trond Moi og Toralf Bølgens bok, "Kjøtt&Vin", skulle det egentlig være elgbiff, men utvalget var ikke det største i butikken jeg såvidt rakk før de stengte. Derfor ble det mørbrad. Ikke for det, mørbrad er et bra mørt og saftig stykke kjøtt også. Den ligger i bakparten på…
Cascina Ebreo Sinche 2006
9. januar 2015
Jeg har vært så heldig å ha smakt alle vinene til Cascina Ebreo; Sinche, Torbido! og Segreto, i flere årganger, både under og etter mitt besøk på gården i 2012. Det er spesielt gledelig at vinene nå er tilgjengelig her til lands etter lenge å hatt kultstatus i USA og blitt solgt på fasjonable og…