Cote de beauf (Entrecote)

En god middag trenger ikke bestå av for mye dilldall så lenge du har gode råvarer og tilbereder de på best mulig måte, da kan det uansett blir et måltid du sent vil glemme, spesielt med det anbefalte vinfølge! -  -  - til 4 personer 800 g entrecote med ben 40 g bladpersille 3 ss frisk oregano 3 ss…

Les mer


Scarzello Barbera 2019/Langhe Nebbiolo 2020

Når vi nå nærmer oss høsten vender smaksløkene mine seg naturlig mot Barbera. Både Barberaen og Langhe Nebbioloen fra Scarzello er spesielt gode, klare og saftige i disse årgangene. _   _   _ Azienda Scarzello har vært i familien siden 1930 og produserte i hovedsak vin på bulk. Det var ikke før på…

Les mer


Aldo Conterno Barbera Conca Tre Pile 2018

Aldo Conterno er kanskje mest kjent for sine fantastiske Barolo viner som Gran Bussia, Romirasco, Bussia Colonello og Cicala, men "Conca Tre Pile" er kanskje den som er den hyppigste gjengangeren her i huset. -  -  - Poderi Aldo Conterno ble etablert i 1969 i Monforte D`Alba i hjertet av Barolo av…

Les mer


Nittardi La Doghessa 2019 & Nectar Dei 2018

Det er en stund siden jeg har smakt vinene til Nittardi så det var på høy tid å få smakt de igjen. La Doghessa og Nectar Dei er to viner fra to forskjellige områder, Maremma og Castellina, med litt forskjellige uttrykk, men begge verd å få med seg! -  -  - Det var Peter Femferd og hans italienske…

Les mer


Saurwein NOM Pinot Noir 2021

Jeg har fulgt utviklingen av flinke vinbønder fra Sør-Afrika de siste 10-12 årene og det gleder å stadig finne flere spennende produsenter derfra. Jessica Saurwein sine viner har jeg smakt over et par år nå og det slår meg at de har en nerve, eleganse og fruktighet som det er vanskelig å ikke…

Les mer


Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2016

Giovanni Rosso lager noen flotte viner i Piemonte og denne Baroloen fra Serralunga som også hans billigste på Vinmonopolet, drikker i tillegg svært godt allerede. Her får du mye kvalitet for pengene! – – – Giovanni Rosso ble grunnlagt i 1930 av Tommaso Canale og hans kone Esterina i Baudana noen…

Les mer


Tenuta Sette Ponti Crognolo 2016

Crognolo er en av de rimeligere vinene fra Tenuta Sette Ponti i Toscana som også lager supertoscanerne Oreno og Orma. Crognolo er en blend av Sangiovese og Merlot som passer utmerket til påskelammet! -  -  - Arkitekten Alberto Moretti kjøpte de første 55 hektarene fra prinsessene Margherita og…

Les mer


Giacometto Bruno Canavese Nebbiolo 2013

Det er ikke ofte du finner en pent modnet vin som i tillegg til å være pent priset også er svært god! Denne koster kun 263.- kr, så du får mye for pengene. 3000 flasker er laget hvorav omtrent 1200 er kommet til Norge. - - - I kjelleren på huset sitt, i hjertet av byen Caluso en halvannen times…

Les mer


Cosse Maisonneuve Les Beraudies 2014

Les Beraudies er en moden  og fin blandingsvin (Merlot og Malbeck) fra en av de fremste produsentene i Cahors i sør-Frankrike. En rimelig og matvennlig vin som vil passe meget godt til et saftig stykke kjøtt. -  -  - Domaine Cosse-Maisonneuve drives av Mathieu Cosse og Catherine Maisonneuve som…

Les mer


Lammeskank med bakt hvitløk og tomater

Jeg har laget lammeskank på flere måter men denne oppskriften med bakt hvitløk var særdeles velsmakende. Langtidsbaker du hele hvitløk til de nesten er sorte utenpå men myke inni blir de gode og sødmefulle, iblandet i gryten gir den en spesielt god fylde. Oppskriften fant jeg i den fine boken…

Les mer


Høyrygg av storfe

Høyrygg er billig i innkjøp men med denne fremgangsmåten får du et supermørt og saftig stykke kjøtt. Bare gi den 4 timer i ovnen og kjøttet vil bli så mørt at det nesten faller fra hverandre. Med potet og selleri-stappen og en himmelsk god saus, og ikke minst en perfekt vin til var det et måltid…

Les mer


Lammekjøttboller med ricotta og rødbeter

Stadig på jakt etter nye smakskombinasjoner kom jeg over denne artige vrien til kjøttboller. Kokte rødbeter i Chardonnay og hønsekraft og kjøttboller med ricotta! Overraskende godt var det, moro å lage, godt og spise. Ikke minst med vinen fra Bernhard Hubert til, superdigg! -  -  - til 4 personer…

Les mer