Wine & Soul Pintas 2012

Har du fått penger igjen på skatten og setter pris på spesielt fine viner, er denne portugiseren et must! Her får du en frisk og mørk vin som setter sine spor i smaksløkene, men det koster. Sandra Tavares og ektemannen Jorge Serôdio Borges og hennes søster Andrea (økonomi) startet Wine&Soul i…

Les mer


Wine & Soul Pintas 2012

Har du fått penger igjen på skatten og setter pris på spesielt fine viner, er denne portugiseren et must! Her får du en frisk og mørk vin som setter sine spor i smaksløkene, men det koster. Sandra Tavares og ektemannen Jorge Serôdio Borges og hennes søster Andrea (økonomi) startet Wine&Soul i…

Les mer


Chakana Malbec 2013

Jeg tar med denne, mildt sagt, rimelige vinen fra Argentina fordi den faktisk har noen gode kvaliteter som jeg satte pris på. Her får du mye vin for pengene. Vinmaker Gabriel Bloise var nylig på visit i Oslo, og jeg fikk møte han og vinene fra Chakana. Så langt er kun Chakana Malbec tilgjengelig i…

Les mer


Quinta de la Rosa 2008

Denne godbiten fra Portugal er en super vin til å ta med seg inn i høstmørket og kose seg glugg ihjel med! Quinta de la Rosa har vært eid av Bergquistfamilien siden 1815. Frem til år 1930 ble det produsert portvin her før de harde 30 åra kom og de besluttet å legge ned produksjonen av egen vin. I…

Les mer


Honningglasert laks

Kjøper du gode råvarer og legger det lille ekstra i det å lage mat, får du også det lille ekstra tilbake. Fersk laks fra Fiskeriet og wakame tang fra Asia Supermarked er hovedingrendiensene til denne retten. Synes du det ikke høres så godt ut med tang til fisken? Vær ikke redd for å prøve det,…

Les mer


Lammestek i erter

Jeg liker å prøve nye matsammensetninger, og når det gir et så godt resultat som her, er det moro. Det saftige lammekjøttet, den fyldige smørsausen og et friskt spark fra salsa verden, gav absolutt gjenklang i smaksløkene rundt bordet! Ikke tok det noe tid å tilberede maten heller, 1 time er godt…

Les mer


Weingut Malat

Michael Malat, Weingut Malat Etter noen dagers smaking i og rundt Wien og Krems i regi av Wine&Partner og Ôsterreichische Traditionsweingüter i forrige uke har jeg funnet mange nye skatter fra mange gode Østerriske produsenter som jeg kommer til å skrive litt om her på bloggen fremover. Først…

Les mer


Oksehalegryte

Oksehale får du til en rimelig penge hos slakteren eller i frossen tilstand hos OBS for eksempel. Koker du kjøttet over lang tid får du et herlig måltid, som her. Fyr opp gryten en formiddag, dra på trening, les en bok eller finn en vin som kan gå til maten, mens kjøttet lager seg selv. Det er i…

Les mer


Sainte Croix Pourboire Nature 2011

Er du glad i vin er dette den ene vinen du ikke må la ligge i fred. Få viner i dette prissjiktet (170.-) har gitt meg en så fin smaksopplevelse. Fra første slurk til tom flaske, pur glede. Domaine Sainte Croix eies og drives av Jon og Elizabeth Bowen som opprinnelig kommer fra England men som slo…

Les mer


Pulled pork sandwich

Det finnes mange oppskrifter på Pulled Pork derute og jeg lurte en stund på om det var nødvendig med en til. Men jeg fant ikke den som passet meg best, så etter endel prøving og feiling, kom jeg frem til en kombinasjon som smaker supergodt. Fordelen med å ha brukt litt ekstra tid på denne er at…

Les mer


Tre fine Pinot Noir

Visste du at det plantes nesten like mye Pinot Noir druer i USA som i Frankrike (30 569 mot 29 784 hektar)? I New Zealand er det plantet kun 4309 hektar av sorten, men av de tre vinene jeg testet her, var det nettopp Cloudy Bay fra New Sealand som kom best ut. Utvalget mitt var ganske tilfeldig…

Les mer


Et besøk til Alsace

Domaine Weinbach Vinranker hos Domaine Weinbach Smaking på Millesime Alsace Kientzheim Domaine Ostertag Smaking hos Domaine Ostertag Nothalten by i bakgrunnen Muenchberg vinmarker Rieslingspirer på Muenchberg vinmarkene Utendørs…

Les mer