Paolo Leo Primitivo di Manduria 2008

Denne minner veldig om Pape fra Dáo, Portugal, men har ikke på nær den samme dybden. Allikevel en vin som kan nytes med glede til mat og i sofakroken. Den er dyp mørk på farge, godt med eik på duft. God mørk smak av lakris, kaffe, solbær og pepper. Meget syrefrisk, med lite tanninsk bitt, men desto…

Les mer


Orzada Malbec 2008

Chile er et spennende vinland som jeg har fått opp øynene, og ganen, for. Både Odfjell og Alexander Vik har satset stort og gjør det sterkt i Chile, sammen med flere andre gode produsenter (se eksempler under). Av 446 Chilenske viner ble 2006 årgangen av Orzada Malbec kåret til Chiles beste vin.…

Les mer


Picariello Aglianico Zi Filicella 2008

Ciro picariello sin første egenproduserte vin kom for salg i 2004. Vingården er på beskjedne 8 hektar stor, med vinstokker som er 50 til 80år gamle. Uten hjelp fra ønolog eller konsulent, har Aglianico laget alle vinene sine selv. Produksjonen er på ca. 15 - 20 000 flasker i året. Dette er en…

Les mer


Musella Valpolicella Superiore Ripasso 2007

Det var en varm vinter for denne årgangen så det blomstret tidlig. Fra juni av var det mye regn og en haglstorm ødela 40% av druene, men fra August bedret været seg og selv om innhøstningen var liten, ble kvaliteten god på de resterende druene. Denne Valpolicellaen er innbydende fruktig på duft.…

Les mer


Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2009

Litt for ofte mangler det opplysninger om viner kjøpt på Vinmonopolet. Av en eller annen grunn klarer de ikke å oppdatere hjemmesiden sin med riktig årgang selv om den finnes i basisutsalget. Så også med denne vinen. 2008 årgangen omtales, men ikke 2009 årgangen. Det er ganske spesielt siden denne…

Les mer


Bouvier Marsannay la Morisotte 2008

Dette er en av nyhetene på Vinmonopolet, mars 2011. Av vinene fra Marsannay er dette den beste, og rimeligste, jeg har smakt. Tross ustabile værforhold i 2008, som gjorde innhøstningen vanskelig, har spesielt de røde vinene fra området gitt utmerkede resultater. Nydelig på duft. Bløt inngang på…

Les mer


Louis Jadot Marsannay Rouge 2007

Louis Jadot produserer mange fantastiske viner, men hans Marsannay 2007 innfridde ikke helt. Den er absolutt ikke dårlig, men når ikke opp til min opplevelse med de andre Marsannay vinene jeg har smakt. Svakt gjenkjennende smak av bjørnebær, svisker og solbær. Tanninene biter i fra seg, men syren…

Les mer


Bruno Clair Marsannay 2009

Jeg liker veldig godt Pinot Noir vinene fra Marsannay distriktet. Denne vinen kommer fra Marsannay-la-Côte, den nordligste landsbyen på Côte d'Or, som ligger på Côte de Nuits like sør for Dijon. Denne vinen fra Bruno Clair er intet mindre enn deilig innsmigrende og saftig. Den er veldig fruktig på…

Les mer


Casalferro 2006

2006 årgangen av denne vinen fra Barone Ricasoli, er enda bedre enn 2004 årgangen, og 2004 årgangen var meget god! 2006 årgangen er faktisk regnet som den beste årgangen i Toscana siden 1997. Det er også grunn til å glede seg til 2007 årgangen, den er regnet som den nest beste årgangen siden……

Les mer


Valpantena Amarone della Valpolicella 2007

"Amaronevin lages etter  appassimento-metoden, dvs. utvalgte drueklaser blir lagt til tørking og skrumping på små bambusmatter i luftede lagerhus. Tørkeprosessen kan vare opptil ca. 6 måneder. Vekten og vannet i druene blir redusert med rundt 20 til 40 prosent. Etter gjæring tappes vinen på nye…

Les mer


Cressonnière Cuvè Mataro 2004

Cressonnière er et lite men spennende domaine ved utkanten av den lille byen Pignans i sør Frankrike. Jeg visste lite om Cressonnière da jeg besøkte stedet i 2008, men kjøpte med meg noen flasker Cuvèe Matao (rødvin) og Cuvèe Prunelle (rosèvin). Prunelle skulle drikkes innen et år og selv om Rosè…

Les mer


Fontodi Chanti Classico 2007

Fontodis viner er en opplevelse som unnes alle. 2006 årgangen var en topp årgang, men denne er hakket bedre. Fontodis Chanti Classico finnes på basisutvalget i 2007 årgangen, selv om vinmonopolets hjemmesider tydeligvis ikke er oppdaterte. Intens fruktighet som sitter veldig lenge, noe tanninsk…

Les mer