Cefalicchio Totila 2005

En rimelig og veldig god biodynamisk vin fra en topp produsent! Cefalicchio gikk over til å biodynamisk dyrking i 1992. Med sine 105 hektar er Cefalicchio den største biodynamiske gården i sør Italia. Dyp rød på farge med en duft av sommereng. En rik smak av tørket frukt, vanilje, krydder,…

Les mer


Ratti Barolo Marcenasco 2006

Denne vinen var en glede å drikke. Selv om den var litt ung og hadde et litt for friskt tanninsk bitt, balanserte den fint med den behagelige frukten og den fine syren. En nydelig Barolo! Duft av skogsbunn og røde bær. Den smakte av røde bær, boysenbær og lakris med lang deilig ettersmak og…

Les mer


Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2007

En meget god vin til en meget god pris. Toscana er et av Italias aller mest berømte vinområder. Ricasolifamilien har eid Brolio i Gaiole siden 1100-tallet og er et av verdens eldste vinhus. Denne vinen har en intens rubinrød farge. Duft av kaffe, sjokolade, sort pepper og kirsebær. En fruktig og…

Les mer


Paolo Leo Passitivo Primitivo 2008

Mørk, insmigrende, meget god og meget rimelig vin, som kan minne om en god Amarone. Meget godt kjøp! Primitivo er hoveddruen i noen av de mest populære vinene fra Sør-Italia. Deler av Primitivo druene som er brukt i denne vinen er laget med en teknikk som heter "appasimento", som betyr at druene…

Les mer


Giuseppe Rinaldi Barolo Cannubi Ravera 2006

Fantastisk på duft. Hvis det ikke hadde vært for at fristelsen for å drikke denne ble for stor, kunne jeg ha sittet å duftet på denne i timesvis. Selv etter 2 timer på karaffel var det plenty med duft og smak igjen. Fløyelsmyk inngang med økende kraft og smak av nydelig bærsmaker som kirsebær,…

Les mer


Occhipinti Il Frappato 2007

Høstens beste rødvin kåret av norske vinkelnere! (6/9-2010) Druene er håndplukket i første halvdel i oktober med nøye selektering. Fermentering i tank, kun bruk av naturgjær med 15 og 30 dagers skallmaserasjon. Vinen lagres videre på tonneau på 6 og 25 hl i 10-11 måneder. Svært lav bruk av…

Les mer


D’ Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2008

Dette er en vin i toppklassen ! Noe metallisk på duft. Nydelig smak av morellkjøtt, bringebær og kirsebær, fantastisk myk inngang som åpner seg forsiktig i en lang silkemyk fruktig fortsettelse. Lite fremtredende tanniner. Vinen er kanskje blodfersk og kan gjerne lagres i 20 år, men det var uansett…

Les mer


D' Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2008

Dette er en vin i toppklassen ! Noe metallisk på duft. Nydelig smak av morellkjøtt, bringebær og kirsebær, fantastisk myk inngang som åpner seg forsiktig i en lang silkemyk fruktig fortsettelse. Lite fremtredende tanniner. Vinen er kanskje blodfersk og kan gjerne lagres i 20 år, men det var uansett…

Les mer


Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussia 2008

Denne, rimelige og meget gode Barberaen Barberaen kommer fra Bussia, en av de beste vinmarkene i Monforte. Lukter av karamell, moreller og blomster. Smak av boysenbær, lær og noe eik, friske tanniner. Meget lang og god ettersmak. Passer til stekt oksekjøtt, svinekjøtt og sterke oster. Drikkes nå…

Les mer


Trivento Eolo Malbec 2007

Eolo er Trivento sitt flaggskip. Kun 3600 flasker er produsert av denne årgangen. Druene kommer fra fra en liten vinmark på 4 hektar i området Lujàn de Cuyo i Mendoza, 910 m.o.h. Jordsmonnet er sandblandet leire med underliggende grus med stein i overflaten. Dette er en kraftpakke av en vin. En…

Les mer


Viña Maipo Gran Devoción Cabernet Sauvignon Syrah 2007

Dette er en vin å legge merke til. Og til denne prisen er den et røverkjøp. Den har en florlett fruktig duft. På smak har den en myk inngang, men desto mer fremtrende fruktighet og spenstig utviklende på smak. En fin syrestruktur med fremtrende, men runde, tanniner. I bakgrunnen merkes smaken av…

Les mer


Anguissola Casè Riva dei Ciliegi Pinot Nero 2004

På duft er det et hint av kjeller, jord og lær. Alt i alt er dette ikke en altfor sofistikert vin, men med passe tyngde og sprelske innslag av krydder, med hint av kirsebær, solbær og vanilje, samt et balansert innslag av tanniner, og myk avslutning. Jeg ser at Aperitif syntes at "..det animalske…

Les mer