Quinta do Crasto Touriga Nacional 2006

Super vin! Rubinrød farge med preg av jord, krydder og sjokolade. En herlig, kraftig og rund smak, hint av blåbær og bjørnebær, flott karakter og bra syre. Lite eikepreget. Den gode opplevelsen sitter veldig godt og lenge. "Depending on the year, a small amount of wine from one of the principal…

Les mer


Valpolicella Classico Superiore Acinatico Ripasso 2007

Rubinrød farge. Minner om Rioja vin. Smak av krydder og vanilje. Dekanteres ca 1 time. Mens amarone i sin helhet er laget av tørkete druer, er Acinatico laget ved hjelp av ripassoteknikken, hvor fersk vin får en ny gjæringsrunde på amaronebunnfallet. Resultatet er en rik og elegant vin med…

Les mer


Rion Chambolle-Musigny 1er Cru les Charmes 2004

Fantastisk vin! Delikate aromaer med touch av kirsebær og bringebær. Som fløyel på tungen. Utviklende og lang smakskurve. Drue: 100 % Pinot Noir Passer til fugl, svin og oster, eller kan nytes alene. Domaine Michéle & Patrice Rion Vinmonopolet 535.- kr (v#9239401) Linken til Vinmonopolet…

Les mer


Pape 2004

Dette er blitt en av mine favorittviner. Den er en svært kraftig vin som kan nytes alene eller sammen med tapas. Konsentrert og kraftig smak av fruktige bjørnebær, krydder og sjokolade. Mye eikesmak, men den har en så bra syre at den bærer det fint. Bør dekanteres. "Particular highlights are the…

Les mer


Casalferro 2004

En kraftig vin med smak av kirsebær, kanel, pepper, sjokolade og vanilje. Balanserte og myke tanniner. Lang og myk ettersmak. Under konsumeringen gikk det opp for oss at vinen misfarger tennene ganske mye. Vi satt der og gliste med hvert vårt gap full av blå tenner og så ikke helt gode ut. Men…

Les mer


Quinta do Crasto Reserva 2007

En kraftbombe av en Portugiser! Dyp rubinrød farge, fruktig og med innslag av mørke bær, konsentert frukt i smaken, solid, lang ettersmak. Tom Martinsen sier; 18 måneder på eik. En god del av vinstokkene er mellom 65 og 70 år gamle, mens resten er mellom 35-40 år gamle.Nøtter, tre og søte bjørnebær…

Les mer


Fonterenza Brunello di Montalcino 2004

Intens, floral og delikat duft av kirsebær, lær og krydder. Frisk, saftig og svært konsentrert med myke tanniner Nydelig vin som kommer til sin rett med fet mat. Med lagring i minst 2 år vil åpne opp til et enda mer elegant smaksbilde. Drue; 100% Sangiovese Brunello di Montalcino Campi di…

Les mer


Chateu Laroque 2004

En dyp rød, tørr, flott, vin med smak av treverk og stor sødme fra moden frukt, samt lær og mørk sjokolade. Hadde den sammen med hjemmelaget pizza, og fikk en uforglemmelig opplevelse. Drue: 87% Merlot, 11% Cabernet Franc, 2% Cabernet Sauvignon. The average age of the vines is 35 years. Passer…

Les mer


Rancho Santa Rosa pinot noir 2006

Dette er en fantastisk rund men allikevel kraftig Pinot, med lang ettersmak. This block of clone 667 pinot noir is planted on a steep south facing slope replete with limestone. Aromas of thyme, pink peppercorn and pomegranate followed by savory flavors of meat, soy and plum. Very rich and firmly…

Les mer


Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2005

Dette er en av de store og mest prissatte Amarone vinene til Tommasi. Dyp rød på farge. Ganske intens duft preget av moreller, kirsebær og plomme, hint mineraler og søt lakris. Fast og bløt ettersmak. Druer; 50% Corvina + 30% Rodinella + 15% Corvinone + 5% Molinara Passer til stekt (rødt) kjøtt og…

Les mer


Barale Barbera d’alba Preda 2006

Nydelig Barbera d`Alba. Det merkes at 2006 var et godt år for Barbera vinen. Smak av plommer, lakris, fin syre og lang fløyelsmyk ettersmak. Denne er å finne i små kvanta på Vika spesialpol, Oslo. les mer Barale Fratelli Vinery vinmonopolet   247,60 kr (64302)

Les mer


Barale Barbera d'alba Preda 2006

Nydelig Barbera d`Alba. Det merkes at 2006 var et godt år for Barbera vinen. Smak av plommer, lakris, fin syre og lang fløyelsmyk ettersmak. Denne er å finne i små kvanta på Vika spesialpol, Oslo. les mer Barale Fratelli Vinery vinmonopolet   247,60 kr (64302)

Les mer