René Barbier Cabernet Sauvignon Winemaker Selection 2005
20. juni 2009
Bestillingsvare, men finnes i noen få polutsalg (Økern). Denne vinen skulle kostet 160 kroner, men importøren/produsenten har valgt å være hyggeligere med dem som handler på polet enn de som handler på Systembolaget. Der koster den nemlig 186 SEK. Noe som er i overkant. Men for hundre kroner er…
Monte Antico 2004/2006
23. mai 2009
En rimelig men god rødvin. Dyp blårød. Fruktighet med fint preg av kirsebær og krydder, hint av vanilje, urter og pinje. For noen år siden kåret både den amerikanske vinguruen Robert Parker og tidsskriftet Wine Spectator Monte Antico til et av de beste vinkjøpene fra Italia. Passer godt til…
Felton Road Pinot Noir 2007
23. mai 2009
Elegant og kompleks duft med mørke toner og eksotisk preg. Dyp rød farge. Fløyelsaktig smak av mørke bær, plommer og sjokolade. Fyldig fast anslag, flott konsentrasjon, veldig god syre, fine tanniner, sitter veldig godt og lenge. En fantastisk god pinot noir som vil utvikle seg videre i minst 10…
Burlotto Barbera d'alba 2007
10. mai 2009
I glasset er vinen dyp rubinrød, klar og funklende. Kort klar og vandig kant som viser en ung vin. På nesen er det uhyre konsentrert ungdommelig (fersk)frukt av dyp villbringebær og kirsebær. Det er streif av fat og lær, harmonisk tilstede. Alkoholen på 14,5% kan anes som et supplement. I munnen…
Vajra Dolcetto d'alba 2007
2. mai 2009
Dyp rødfiolett. Krydret fruktighet med preg av søte kirsebær og moreller, hint av blomster. Frisk og fast ettersmak. innslag av bringebær om moreller i aromaspekteret, god fylde, fin syre og nok munnvekt. En strålende vin. Passer til torsk, kylling, hvitt kjøtt og oster. Vinen har sin opprinnelse…
Boschendal 1685 Shiraz 2007
25. april 2009
Min favorittdrue (etter Nebiolo). Mørk fiolettrød farge. Sødmefull, ung, ganske sammensatt aroma preget av solbær og pepper, hint av fat, røyk og mineraler. Fast og rund ettersmak. Noe fatpreg. En vin som er regnet som en av de ti beste Syraer i verden. (Syrah du Monde Competition) Drakk den…
Scavino Barolo Bric del Fiasc 2004
21. april 2009
Ny favorittvin. Etter lang dekantering og begge hendene på glasset fikk vi en lang frisk smak av sjokolade, bær og tobakk. Smaken og opplevelsen sitter i lenge og vel. En stor opplevelse. A very well made, balanced and elegant wine with lots of power, made of 100% Nebbiolo from the Bric del Fiasc…
Viña Izadi Seleccion 2001
9. april 2009
Dyp rød. Stor duft av modne røde og mørke bær, jordsmonn, animalskhet, litt krydder og eik. Elegant fruktig anslag, rik med gode syrer og tanniner, balansert eikebruk, sitter meget lenge. Minner om gode Amarone viner. En elegant og innsmigrende vin som er deilig nå og som vil utvikle seg videre i…
Musella Amarone Valpolicella Riserva 2004
4. april 2009
Fantastisk herlig vin. På høyde med , om ikke bedre enn, Pio Cesare Barolo 2004. Svært mørk, tykk, kraftig, konsentrert, fedmeaktig morellfruktighet grensende til syltetøy, men ikke over grensen. Overflødighetshorn. Masse kraft. Begynnende tobakks- og animalske aromaer. Sjokolade. En liten,…
Quinta de Saes 2006
3. april 2009
Dyp rødfiolett på farve. Sursøt duft av mørke bær med et kjølig, krydret element i retning bark og mentol. God fylde med rik frukt, god syre og lang ettersmak med tydelige tanniner. Denne vinen er i tøffeste laget å drikke uten mat, men den er desto bedre til kraftige kjøttretter. Prøv den til…
Filicheto Vino Nobile di Montepulciano 2004
29. mars 2009
Elegant og jordlig Vino Nobile med lav prislapp. Preg av mandler, tørket frukt, blomster, kirsebærkjerner, lakris og fatkrydder. Smak av lær og varme bær, med en streif av tobakk. Passer til lammekjøtt og grillmat, pølser og kjøtt. Smaken utviklet seg betydelig etter 1 times lufting vinmonopolet…
Douro Quinta do Cachão Touriga Nacional 2006
15. mars 2009
Dyp mørk rød. Rik kompleks duft med mye mørke bær, tørket frukt, lakris, søtlig krydder, tobakk, sjokolade og fat. Bløtt fyldig anslag, mye sødme men balanseres av gode syrer av flotte tanniner, veldig stofflig, sitter godt og lenge. En rik vin på den sødmefylte siden. Vil utvikle seg videre i…