Hvordan kombinere mat og vin

Den største gleden med mat og vin er når begge jobber sammen i perfekt harmoni, da kan kombinasjonen gi uante kulinariske høyder! Det er ikke alltid så lett å finne den ene vinen som definitivt vil gi deg den helt store mat og vinkombinasjonen men med litt prøving og feiling samt noen gode råd på…

Les mer


Petra Unger Rosè 2019

Det er tid for Rosèvin og nå på Vinmonopolets slipp på fredag (8/5) kommer det en rekke gode viner av sorten. Pomponette, Nervi Rosato, Heidi Schrôcks Biscaya, for å nevne noen og for første gang i Norge, Petra Ungers Rose for å nevne en spesielt. Ved siden av å ha en av de fineste og mest…

Les mer


Åkre Gard Edel Rosesider

Jeg fikk tilsendt noen vareprøver fra Åkre Gård og spesielt denne morsomme rosesideren med 6% alkohol falt i smak. Enkel og lett drikke med en frisk smak av bringebær, perfekt til 17.mai feiringen! -  -  - Etter mange år som ansatte i oljeindustrien gikk Arita og Gjermund Åkre sakte men sikkert…

Les mer


Langmann Schilcato 2017

Bare navnet på denne oser av kulhet, men den er også den morsomste, friskeste og deiligste vinen jeg har smakt på lenge! Liker du en frisk, lett sprudlende og sødmefull vin som får deg i godt humør og i tillegg kun koster 170.- kr? Da er dette en vin for deg! -  -  - Weingut Langmann har vært…

Les mer


Heidi Schröck Rosé Biscaya 2015

Fra Burgenland i Østerrike kommer det en skikkelig godbit i Rose Biscaya. En rosevin som minner meg litt om tidligere årganger kultvinen, Il Mimo, den gang den hadde hadde litt mer fylde og kraft. Heidi Schröck lager de deiligste søte viner i hjertet av byen Rust i vinområdet Burgenland ved…

Les mer


Marokkansk fisk

Forrige lørdag var det igjen duket for middag for og av 14 godt voksne menn. Temaet var Nord-Afrika og Mellomøsten og et av mine bidrag var skrei på Marokkansk vis. En annerledes måte å tilberede fisken på og resultatet ble en lett krydret og saftig fiskerett som frister til gjentagelse. til 4…

Les mer


Scarzello Diferènt 2013

Rosèvin vinterstid? Ja, hvorfor ikke. Denne vinen er for god til å la gå fra seg usmakt, og nå er den på sitt beste. Jeg smakte den igjen i begynnelsen av desember i fjor, i godt selskap med produsenten, Federico Scarzello. Vinen har utviklet seg til det bedre og fremstår som en knallgod…

Les mer