Vinosus smaking 22/4

Kuhn Lenchen Kabinett 2012

Om ikke forrige ukes vinanbefalinger skulle være nok, er det igjen et knippe viner dere bør være oppmerksomme på.

Kühn Oestrich Lenchen Kabinett 2012  (160.- kr) nyhet i juni
Kühn dyrker flotte viner på 15 hektar vinmarker i Rheingau, Tyskland. Jeg har tidligere smakt den gode vinen Kühn Quarzit Riesling Trocken 2008.  I går fikk jeg stifte bekjenskap med hans viner igjen og plukket ut denne, relativt søte, vinen.
Selv om sødmen står i sentrum her er den allikevel livlig og frisk gjennom et høyt syrenivå. Harmonisk og velbalansert vin.
Passer til asiatisk mat og aprikosterte.

Pardas Xarel-Lo 2009   (229.- kr)
Pardas 2009Det er ikke ofte jeg kommer over spanske viner som fortjener anbefaling men det gjør absolutt denne vinen. Pardas ble startet av de to ønologene, Ramon Parera og Jordi Arnan, i 1996 med et mål om å lage kvalitetsviner. Noe som denne vinen er et godt eksempel på.
Dette er en veldig rund og fyldig vin med flott konsentrasjon og god syrestruktur, med et snev av eik og vanilje.
Passer til lyst kjøtt og modne oster.


Dom. de la Louvetrie Muscadet Sevre et Maine Sur Lie 2010

Muscadet 2010_130.- kr for denne vinen er ikke annet enn årets røverkjøp!
Den har en slank og forsiktig inngang, før styrken i vinen kommer sigende med en flott fylde, mineralsk rikhet og noe hvit pepper. Her er mye moden frukt som balanserer utmerket mot en lett syrlighet  En stor opplevelse som varer lenge og vel.
Passer til kamskjell, salat med rå fisk, eller til retter kremete sauser.


Dom. Michel Lafarge Volnay 1er Cru Clos des Chênes 2009    (559.-)
Volnay 2010Dette er ingen billig vin, men det er en formiddabel opplevelse å drikke den. Ikke minst i denne årgangen!
Den dufter av fioler og sommer. Silkemyk inngang og helt enestående ballanse av myke og leskende frukter. Sømløse tanniner!
Vinrankene til denne vinen står i et inngjæret område (Cru Clos) i det som regnes for å være det fineste Crue i Volnay. Vinen er laget på 100% Pinot Noir, og den kan fint lagres i 15-20 år.
Passer til lyst kjøtt og andebryst.