Whiskymarinert elg
1,5kg elgkjøtt
marinade
2dl whisky
3dl vann
2ss sukker
130g salt
1 håndfull einebær
Legg elgkjøttet i ovnen på 75° i 10timer. Jepp, det stemmer, 10 timer. Setter du den i ovnen kl: 23 er den klar til å tas ut kl: 9 neste dag. La den hvile en halv times tid, før du legger steiken i marinaden i 7 timer. Akkurat tidsnok til middag i 5 tiden.
potetstappe
Kok potetene med skall på sammmen med hvitløken til potetene nesten er gjennomkokt. La de dampe av seg, skrell potetene og ha i ingrediensene. Stapp ivei til du får en fin og jevn stappe.
Server med smørdampet brokkoli, stekt løk, sjampinjong og med en god Rødvinssaus.
Drikkeforslag; Anguissola Casè Riva dei Ciliegi Pinot Nero 2004
2 kommentarer
Legg til kommentar Avbryt svar
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.
Hei, hvis jeg leser denne oppslriften riktig på marineres kjøttet frem til det serveres? Med andre ord servers kjøttet romtemperert?
Hei Anders.
Det stemmer. Litt uvant kanskje, men veldig godt.